• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Welkom bij crematorium en uitvaartcentrum Rhijnhof in Leiden

Crematorium en uitvaartcentrum Rhijnhof ligt op de prachtige begraafplaats aan de Laan te Rhijnhof 10 in Leiden. Een indrukwekkende plek om afscheid te nemen van uw dierbare.

Chat met onze medewerkers

Rhijnhof in Leiden

Laan te Rhijnhof 10
2332 HZ Leiden
Crematorium, Uitvaartcentrum, Ceremonielocatie
Afscheidsdiensten: ma t/m za 8.00 - 16.00
Terrein/strooiveld/columbarium: altijd toegankelijk bij crematies
Shop herinneringsproducten: Op afspraak. neem contact op met 040 262 49 00 voor mogelijkheden.

Nabestaanden steunen in coronatijd

Het bezoeken van een uitvaart gaat anders dan we altijd gewend waren. Even een arm om iemand heen slaan kan niet nu we afstand moeten houden. Dat is niet altijd gemakkelijk. Gelukkig zijn er veel manieren om er te zijn voor een ander. Ben je op zoek naar meer informatie over afscheid nemen in coronatijd op één van onze locaties? Bekijk onze informatiepagina over uitvaarten in tijden van corona.

Afscheid in sfeer

Ons uitvaartcentrum en crematorium bevinden zich in één gebouw. Dit betekent dat we nabestaanden voor, tijdens en na een uitvaart optimaal kunnen bijstaan. Ons pand is sfeervol ingericht met sprekende kleuren, veel schilderijen en fotografie. Deze aankleding ziet u door het hele gebouw terug.

Het crematorium

We hebben diverse mogelijkheden om afscheid te nemen van een dierbare. In het crematorium hebben we twee aula’s; De Jan Steen aula heeft 125 zitplaatsen en 100 staanplaatsen, de Boerhaave aula heeft 75 zitplaatsen en 25 staanplaatsen. Daarnaast is er nog een huiskamer voor een informeel afscheid in intieme kring met maximaal 15 personen.

Met onze HD-camera’s kunnen we in de beide aula’s beeldopnames maken, voor een blijvende herinnering aan de dienst. Speciale technieken zorgen ervoor dat de plechtigheid ook goed te volgen is door personen met een gehoorapparaat.

Uitvaartcentrum

De verzorging van de overledene wordt in het uitvaartcentrum gedaan. Wist u dat u kunt helpen bij het verzorgen van uw dierbare? Of misschien wilt u alleen meekijken? Onze medewerkers begeleiden u graag. We zijn trots op de huiselijke en warme sfeer die onze twee rouwkamers hebben. Nabestaanden kunnen maar één keer afscheid nemen van hun dierbare en wij willen ervoor zorgen dat dit in een fijne omgeving kan.

Onze verzorgruimte is ingericht om samen met familie de verzorging te kunnen doen of rituele wassingen uit te voeren. In onze 24-uurskamer kunnen nabestaanden op ieder gewenst moment van de dag een bezoek brengen aan de overleden dierbare. Net zoals thuis.
Daarnaast hebben we familiekamers waar naaste familieleden nog even bij elkaar kunnen komen voordat de uitvaart begint.

Napraten en herinneringen ophalen

Na de uitvaart nog even napraten met gasten en herinneringen ophalen aan de overledene. De condoleance is hier een mooi moment voor. In onze twee koffiekamers kan een breed assortiment aan horeca genuttigd worden. Van koffie met iets lekkers tot tapas met borrel.

Binnen én buiten

Daarnaast heeft crematorium Rhijnhof de beschikking over een buitenaula, gelegen aan een mooie vijver. Hier zijn zitplaatsen voor 25 personen.

Het crematorium is ook bereikbaar via de rouwsteiger, zodat als alternatief rouwvervoer ook gebruik gemaakt kan worden van een boot.

Uw wensen zijn belangrijk

Voorafgaand aan de uitvaart bent u van harte welkom in het crematorium om alvast een kijkje te nemen in de verschillende ruimtes. Ook kunnen eventuele wensen op het gebied van horeca worden besproken. Zo zorgen we voor een gerust gevoel over de uitvaart: het is goed geregeld.

Foto's van onze locatie

Uitvaart Top 50