• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

De afscheidsbijeenkomst

Hoe beter de uitvaart aansluit bij de persoonlijkheid en het leven van de overledene, hoe meer troost naasten eruit putten. Met teksten, muziek, beelden en eigen inbreng maakt u elke uitvaart uniek.

Draaiboek

Onze uitvaartverzorger maakt met u een draaiboek van de uitvaart. Veel nabestaanden vinden het prettig als wij als ceremoniemeester optreden: we kondigen sprekers en muziek aan en kunnen teksten uitspreken. In het geval van een begrafenis brengen we de overledene na de afscheidsbijeenkomst naar de begraafplaats. Daar wordt vaak nog een laatste woord van afscheid gehouden. Bij een crematie mag u als u dat wilt met een klein gezelschap de overledene begeleiden naar de ovenruimte.

Woorddienstbegeleider

Bij een uitvaart in bijvoorbeeld een crematorium of uitvaartcentrum kunt u een woorddienstbegeleider inhuren. De woorddienstbegeleider maakt samen met u een mooi levensverhaal en is als u dat wilt spreker bij de uitvaart. Ook kan de woorddienstbegeleider het levensverhaal gebruiken als basis voor een tekst of gedicht voor op een gedachteniskaartje.

Kerkdienst

Kiest u voor een kerkdienst, dan bespreekt u samen met de voorganger of pastoor de inhoudelijke dienst en de muziek. Is er een eigen kerkboekje of liturgie, dan stelt u deze zelf samen.

Inspiratie voor de afscheidsdienst

Tijdens een afscheidsdienst wordt het leven van een dierbare herdacht. Met een traan en een lach worden herinneringen opgehaald en nieuwe herinneringen gemaakt. Omdat het organiseren van een afscheidsdienst iets is wat u (gelukkig) maar enkele keren in uw leven doet, kan een beetje inspiratie geen kwaad. DELA heeft veel ervaring met het regelen van uitvaarten en helpt u graag om het afscheid zo in te richten op een manier die bij u en uw overleden dierbare past.

Toespraken

Gemiddeld zijn er per uitvaart 3 tot 4 toespraken. Wilt u zelf spreken? Het online stappenplan toespraak houden biedt u houvast bij het schrijven van een mooie afscheidstoespraak. Inspiratie kunt u vinden in gedichten en teksten over afscheid nemen. Onze uitvaartverzorgers staan ook altijd om u te helpen. Als u het fijner vindt dat iemand anders de toespraak houdt, dan kunnen wij een geestelijke of een ritueelbegeleider voor u regelen.

Een drankje achteraf

Voor en na de afscheidsbijeenkomst kunt u met familie en vrienden in de ontmoetingsruimte bij elkaar komen. Onze locaties bieden een gevarieerd assortiment aan eten en drinken aan. Bekijk onze ruime cateringmogelijkheden.

  • 040 260 14 50 Voor alle vragen rondom de uitvaart. 7 dagen per week bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.
  • 040 260 14 50 Voor alle vragen rondom de uitvaart. 7 dagen per week bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.

Chat met onze medewerkers