• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

De afscheidsbijeenkomst

Hoe beter de uitvaart aansluit bij de persoonlijkheid en het leven van de overledene, hoe meer troost naasten eruit putten. Met teksten, muziek, beelden en eigen inbreng maak je elke uitvaart uniek.

Draaiboek

Onze uitvaartverzorger maakt met jou een draaiboek van de uitvaart. Veel nabestaanden vinden het prettig als wij als ceremoniemeester optreden: we kondigen sprekers en muziek aan en kunnen teksten uitspreken. In het geval van een begrafenis brengen we de overledene na de afscheidsbijeenkomst naar de begraafplaats. Daar wordt vaak nog een laatste woord van afscheid gehouden. Bij een crematie mag je als je dat wilt met een klein gezelschap de overledene begeleiden naar de ovenruimte.

Woorddienstbegeleider

Bij een uitvaart in bijvoorbeeld een crematorium of uitvaartcentrum kun je een woorddienstbegeleider inhuren. De woorddienstbegeleider maakt samen met jou een mooi levensverhaal en is als je dat wilt spreker bij de uitvaart. Ook kan de woorddienstbegeleider het levensverhaal gebruiken als basis voor een tekst of gedicht voor op een gedachteniskaartje.

Kerkdienst

Kies je voor een kerkdienst, dan bespreek je samen met de voorganger of pastoor de inhoudelijke dienst en de muziek. Is er een eigen kerkboekje of liturgie, dan stel je deze zelf samen.

Inspiratie voor de afscheidsdienst

Tijdens een afscheidsdienst wordt het leven van een dierbare herdacht. Met een traan en een lach worden herinneringen opgehaald en nieuwe herinneringen gemaakt. Omdat het organiseren van een afscheidsdienst iets is wat je (gelukkig) maar enkele keren in je leven doet, kan een beetje inspiratie geen kwaad. DELA heeft veel ervaring met het regelen van uitvaarten en helpt je graag om het afscheid zo in te richten op een manier die bij jou en je overleden dierbare past.

Toespraken

Gemiddeld zijn er per uitvaart 3 tot 4 toespraken. Wil je zelf spreken? Het online stappenplan toespraak houden biedt je houvast bij het schrijven van een mooie afscheidstoespraak. Inspiratie kun je vinden in gedichten en teksten over afscheid nemen. Onze uitvaartverzorgers staan ook altijd om je te helpen. Als je het fijner vindt dat iemand anders de toespraak houdt, dan kunnen wij een geestelijke of een ritueelbegeleider voor je regelen.

Een drankje achteraf

Voor en na de afscheidsbijeenkomst kun je met familie en vrienden in de ontmoetingsruimte bij elkaar komen. Onze locaties bieden een gevarieerd assortiment aan eten en drinken aan. Bekijk onze ruime cateringmogelijkheden.

Ik moet een uitvaart of crematie regelen

Natuurlijk wil je een uitvaart regelen die zoveel mogelijk recht doet aan de wensen die je overleden dierbare had. Misschien staan die ergens op papier, misschien ook niet. Onze uitvaartverzorgers helpen je hoe dan ook om een mooi en persoonlijk afscheid vorm te geven en nemen je zoveel mogelijk zorgen uit handen. Zo kunnen jij en de overige nabestaanden alle aandacht richten op het afscheid en het verwerken van het verlies. En is de overledene geen lid van DELA? Ook zonder verzekering kan DELA de crematie of begrafenis regelen.

  • 040 260 14 50 Voor alle vragen rondom de uitvaart. 7 dagen per week bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.
  • 040 260 14 50 Voor alle vragen rondom de uitvaart. 7 dagen per week bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.

Chat met onze medewerkers