• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Cremeren

De kosten van een crematie zijn vaak lager dan de kosten voor een begrafenis. Een crematieproces in Nederland kost gemiddeld € 1.100. Belangrijk bij een crematie regelen is dat je het afscheid zo persoonlijk maakt als je zelf wilt. Wat ga je doen met de as? Een assieraad, een mooie urn, uitstrooien?

Crematie regelen

Heeft je dierbare aangegeven dat hij of zij na overlijden gecremeerd wil worden, dan kan DELA voor jou de crematie regelen. Of de overledene nu wel of geen lid van DELA is: ook zonder verzekering kunnen wij de uitvaart verzorgen.

Weet je al hoe de crematie eruit moet zien? Met de uitvaartkostenwijzer kun je eenvoudig uitrekenen wat een uitvaart naar jouw wens gaat kosten.

Om een beeld te krijgen van wat er allemaal moet gebeuren voor een crematie kun je gebruik maken van ons Stappenplan. Stap voor stap helpen wij je verder.

De crematie

Crematoria beschikken over aula’s waar je de afscheidsceremonie kunt inrichten zoals je zelf wilt. Je kunt kiezen voor een klein, intiem afscheid, een uitbundige ceremonie of alles ertussen. Cremeren gebeurt direct na de afscheidsbijeenkomst. Steeds vaker gaan nabestaanden mee naar de oven om echt op het laatste moment afscheid te nemen.

Na de crematie

Nabestaanden beslissen zelf wat ze met de as willen doen. Bijvoorbeeld een beetje as verwerken in een sieraad of ander herinneringsproduct of het bewaren in een urn, uitstrooien, bijzetten in een urnenmuur of zelfs begraven. Zo bepaal je zelf hoe je invulling geeft aan het levend houden van de herinnering aan je dierbare.

Man speelt gitaar tijdens een uitvaartdienst

Uitvaartwensen vastleggen