• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Repatriëring - bij een verblijf korter dan twee maanden

Repatriëring is het terugbrengen van de overledene naar Nederland. Lees hier wat u kunt doen bij een verblijf korter dan twee maanden in het buitenland.

Chat met onze medewerkers

Vervoer per auto of vliegtuig

Als de afstand minder dan 1500 km is, is vervoer per auto gebruikelijk. Vaak is vervoer per auto sneller dan per vliegtuig. Dit komt door onder andere door het boeken van de vlucht.

Als het lichaam per vliegtuig wordt vervoerd, dan wordt het lichaam eerst in een zinken kist gelegd. De zinken kist wordt in een houten kist geplaatst. Soms wordt hier nog een extra verpakking omheen gedaan. In veel landen wordt de kist verzegeld nadat de Inspectie van Gezondheid de kist heeft gecontroleerd. Nadat de kist bij de douane is aangegeven, wordt deze in het vrachtruim van het vliegtuig geladen. Nabestaanden vliegen altijd mee met de overledene. Na landing in Nederland wordt de overledene binnen twee uur opgehaald en naar het uitvaartcentrum gebracht.

Repatriëring door DELA

DELA kan de repatriëring regelen. Als u DELA informeert over het overlijden kunt u dit bespreken met een van de medewerkers. De familie wordt in contact gebracht met een van de regio-assistentes van DELA. Hij/zij regelt dat de overledene naar Nederland wordt overgebracht en onderhoudt het contact met de familie. Ouwerkerk International is gespecialiseerd in internationaal rouwvervoer. DELA werkt samen met Ouwerkerk International, hierdoor heeft DELA alle expertise in huis om het vervoer van de overledene zo zorgvuldig mogelijk te verzorgen. Als u weet wie de repatriëring regelt en/of vergoedt, geef dit dan door aan DELA

Kan ik de repatriëringskosten ook verzekeren?

Bij een verblijf in het buitenland, korter dan twee maanden, is tijdelijk verzekeren niet nodig. Vaak is repatriëring meeverzekerd in de reisverzekering. Het is verstandig om dit te controleren voordat u weg gaat. Het kan zo zijn dat, als u voor uw werk weggaat, uw werkgever is verzekerd voor deze kosten. Vraag dit voordat u vertrekt na.