• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Overlijden in het buitenland

U verblijft in het buitenland en iemand overlijdt. Wat moet u doen? Hoe moet u een overlijden melden? En hoe kan het lichaam terug naar Nederland? Lees hier meer informatie.

Chat met onze medewerkers

Melden van overlijden vanuit het buitenland

Meld een overlijden vanuit het buitenland 24 uur per dag via tel. 00 31 40 260 16 73. DELA verzorgt uitvaarten voor iedereen, of de overledene verzekerd was bij DELA of niet.

Repatriëring

Repatriëring is het terugbrengen van de overledene naar Nederland. Voordat het lichaam naar Nederland wordt gebracht, wordt het vaak eerst gebalsemd. Dit is afhankelijk van het land waar iemand is overleden. Het vervoer naar Nederland kan per auto of per vliegtuig.

Uitvaart regelen in het buitenland

Omdat DELA geen uitvaart kan regelen in het buitenland, moet u zelf een uitvaartondernemer regelen in het land waar u verblijft. Als u verzekerd bent bij DELA, betaalt DELA een vast bedrag uit. Dit bedrag kunt u gebruiken om de kosten van de uitvaart in het buitenland geheel of gedeeltelijk te betalen.

Autopsie

Bij een overlijden in het buitenland wordt vaak autopsie toegepast. Autopsie is een inwendig onderzoek bij de overledene, met als doel de doodsoorzaak te achterhalen.