'Ik wil jou later niet met onverwachte kosten achterlaten.'

 • Goed geregeld voor later
 • Ontzorg de mensen van wie je houdt
 • Geen zorgen over uitvaartkosten

Hoe betaal ik de uitvaart vooruit?

Met het depositofonds zet je eenvoudig geld opzij voor een uitvaart. Met dit bedrag regel je de uitvaart van degene voor wie je het aanvraagt. Bij overlijden komt het volledige bedrag vrij om de uitvaartkosten te betalen.

Wil jij de mensen van wie je houdt ontzorgen en het goed regelen voor later? Met het DELA Depositofonds betaalt u de uitvaart vooruit.

Aanvragen

Daarom betaal je de uitvaart vooruit

 • Goed geregeld voor later
 • Geen zorgen over uitvaartkosten
 • Het geld is direct beschikbaar voor de uitvaart
 • Duidelijkheid over uitvaartwensen
 • Jaarlijkse rente tussen de 1,5% en 6%
 • Voor iedereen: ongeacht leeftijd of gezondheid
 • Vrije keuze van uitvaartonderneming
 • Tot € 400 korting wanneer wij de uitvaart mogen verzorgen

Hulp bij het vooraf regelen van de uitvaart

Bij het afsluiten van het depositofonds ontvang je kosteloos een wensenboek. In het wensenboek kunnen jij en je naasten alle uitvaartwensen overzichtelijk vastleggen. Wil je graag hulp bij het vastleggen van je wensen? Dan kan een van onze coöperatie consulenten je hier kosteloos bij helpen. Neem contact op met onze klantenservice om een afspraak te maken.

Hoe werkt het vooruitbetalen van de uitvaart?

Je stort een geldbedrag in ons depositofonds en betaalt dus geen maandelijkse premie. Je ontvangt ieder jaar rente over het geldbedrag. Deze rente is gelijk aan de actuele rente van de Europese Centrale Bank plus 0,75%. Minimaal 1,50% en maximaal 6% per jaar. De rente schrijven wij jaarlijks op 31 december bij. Je ontvangt hiervan een overzicht. Het geldbedrag kan alleen gebruikt worden om de uitvaart te betalen en is direct beschikbaar bij overlijden.

Het depositofonds valt niet onder het depositogarantiestelsel, omdat DELA een verzekeraar is.

Hoeveel geld moet ik opzij leggen?

Je bepaalt zelf de hoogte van de storting. Je kunt dit bedrag in een keer opzij leggen, of in delen storten. De minimale inleg is € 500 en de maximale inleg € 25.000. We helpen je graag bij het bepalen van het bedrag dat je inlegt met deze inschatting van de uitvaartkosten. De daadwerkelijke kosten van de uitvaart zijn afhankelijk van de wensen. Deze zijn voor iedereen anders. Heb je hulp nodig bij het bepalen van het bedrag? Onze klantenservice staat voor je klaar.


Betaal eenvoudig de uitvaart vooruit

 • Klik op 'Aanvragen' en vul je gegevens in
 • Je ontvangt het aanvraagformulier per e-mail
 • Stuur het ingevulde formulier terug
 • Zorg voor voldoende saldo op de rekening
 • Na de afschrijving van de inleg ontvang je een Bewijs van Deelname
Aanvragen

Meer informatie over het vooruitbetalen van de uitvaart

Wat is goed om te weten?

Goed om te weten

 • Het depositofonds valt in belastingbox 3, zonder extra vrijstelling.
 • Het depositofonds valt niet onder het depositogarantiestelsel, omdat DELA een verzekeraar is.
 • Je sluit per persoon een deposito af.
 • Bijstorten is mogelijk tot de maximale inleg van € 25.000 is bereikt. De minimale bijstorting is € 500.
 • Blijft er na betaling van de uitvaart geld over? Voor hoge bedragen wijzen nabestaanden een nieuwe deelnemer aan. Bedragen tot € 500 maken we direct over.
Waar vind ik meer informatie over het depositofonds?

Het DELA Depositofonds

Het geld dat je vooruitbetaalt wordt in het DELA Depositofonds ingelegd. De algemene voorwaarden van het depositofonds zijn dan ook van toepassing.

Wat zijn de algemene voorwaarden?

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden DELA Depositofonds, model 2.0 van DELA Depositofonds B.V. zijn van toepassing.

Waarom zou ik de uitvaart vooruitbetalen?

Ontzorg je nabestaanden, regel het goed voor later

Om te zorgen dat je nabestaanden zich later niet druk hoeven te maken over onverwachte uitvaartkosten, is het goed om op voorhand zaken te regelen voor een uitvaart. Je regelt nu dat bij overlijden geld vrijkomt om het afscheid te betalen. Zo ontzorg je de mensen van wie je houdt.

Wat zijn de mogelijkheden voor een uitvaart bij DELA?

Een uitvaart regelen naar wens

Zodra een uitvaart geregeld moet worden, komt er een hoop op je af. In een korte tijd krijg je veel informatie en moet je veel keuzes maken. Wil je volledig de zorg uit handen geven aan een uitvaartverzorger of wil je zelf een aantal zaken regelen? En hoe weet je dan dat je niets over het hoofd ziet? Onze teams van specialisten staan voor, tijdens en na de uitvaart voor je klaar en helpen je met alle vragen. Vergelijk de verschillende uitvaartmogelijkheden bij DELA. 

Wanneer is het niet geschikt voor mij?

Wanneer niet? En wat is het alternatief?

Het afsluiten van een deposito is niet geschikt als je het niet fijn vindt om een groot bedrag in een keer of in delen in te leggen. Mocht je liever een kleiner maandelijks bedrag in willen leggen dan kun je beter kiezen voor een uitvaartverzekering.

Hoe kan ik het afsluiten?

Vraag het DELA Depositofonds eenvoudig aan

 • Klik op aanvragen.
 • Na het invullen van je gegevens ontvang je het aanvraagformulier per e-mail.
 • Vul het aanvraagformulier in en verstuur deze digitaal of per post.
 • Zorg dat het bedrag dat je wilt inleggen op het rekeningnummer staat (op de gewenste incassodatum).
 • Binnen 10 werkdagen ontvang je een bevestiging en je Bewijs van Deelname.

Liever het aanvraagformulier per post ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Zijn er kosten verbonden aan het afsluiten van het depositofonds?

Kosten

Je stort enkel je inleg. Het is geen verzekering en daarom zijn er ook geen kosten aan verbonden.

Kan ik mijn inleg tussentijds wijzigen?

Extra geld inleggen, opnemen of afkopen

Wil je extra geld inleggen?

Extra geld inleggen is mogelijk. Je kunt extra inleggen vanaf € 500 tot een maximaal totaalbedrag van € 25.000. Iedere inleg moet een veelvoud van € 50 zijn. Je ontvangt per inleg een Bewijs van Deelname.

 • Is je deposito ingegaan vóór 15 juni 2021? Maak dan het bedrag dat je extra wilt inleggen over naar rekeningnummer NL90 RABO 0304 3343 83 onder vermelding van je deelnamenummer, geboortenaam en geboortedatum. Het deelnamenummer vind je op het Bewijs van Deelname.
 • Is je deposito ingegaan op of na 15 juni 2021? Vul dan het aanvraag- en bijstortingsformulier in (het deelnamenummer vind je op het Bewijs van Deelname), druk het af en onderteken het. En mail een foto of scan van het formulier naar: aanvragen@dela.org. Wij schrijven het bedrag dan van je rekening af. Je kunt het formulier ook per post opsturen naar: coöperatie DELA, Antwoordnummer 77100, 5600 TW Eindhoven (postzegel is niet nodig).

Kan ik tussentijds geld opnemen?

Het ingelegde geld kun je niet tussentijds opnemen. Dat geldt ook voor rente die tussentijds wordt bijgeschreven. Het bedrag komt pas vrij bij het overlijden van de deelnemer. Verzorgen wij de uitvaart? Dan ontvangen de nabestaanden korting op de kosten.

Kan ik het depositofonds afkopen?

Nee, het is niet toegestaan om het depositofonds af te kopen. Het is een vooruitbetaling op de uitvaartkosten. Het geldbedrag mag alleen uitgekeerd worden voor de betaling van de uitvaart. Dit is wettelijk zo geregeld.

Is er altijd voldoende geld voor de gewenste uitvaart?

We zoeken het graag voor je uit

Je krijgt jaarlijks een minimale rente van 1,5% uitgekeerd. Dit dekt deels de stijging van de uitvaartkosten. Maar het ingelegde bedrag is niet waardevast. Dat betekent dat het bedrag niet automatisch stijgt met de stijging van de uitvaartkosten. We raden daarom ook aan om regelmatig te controleren of het bedrag nog voldoende is voor de uitvaartwensen. Voor meer informatie of wijzigingen kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Zijn er nog andere mogelijkheden om de uitvaart vooruit te betalen?

DELA UitvaartPlan tegen koopsom

Met het DELA UitvaartPlan tegen koopsom verzeker je een geldbedrag dat bij overlijden beschikbaar komt voor je uitvaart. Hiervoor stort je eenmalig een bedrag: de koopsomstorting. De koopsom die je betaalt, hangt af van de leeftijd op het moment dat je de verzekering aanvraagt. 

Wat is het verschil met het DELA Depositofonds?

 • Het DELA Depositofonds kan iedereen ongeacht leeftijd of gezondheid afsluiten. Het DELA UitvaartPlan tegen koopsom kun je afsluiten tot en met 84 jaar en we vragen je om twee gezondheidsvragen te beantwoorden.
 • Bij een deposito krijg je jaarlijks rente bijgeschreven. Bij een koopsom profiteer je mee met onze winstdeling.
 • Omdat het DELA UitvaartPlan tegen koopsom een verzekering is betaal je poliskosten en distributiekosten. Deze kosten heb je bij het DELA Depositofonds niet.
 • Je kunt het UitvaartPlan tegen koopsom afkopen of opzeggen. Een depositofonds kun je niet stopzetten, dit geld blijft gereserveerd voor de uitvaart.

Tussentijds verhogen

Bij zowel een deposito als een koopsom stijgt het ingelegde bedrag niet automatisch mee met de stijging van de uitvaartkosten, zoals bij een uitvaartverzekering. Het ingelegde bedrag groeit wel door rente of winstdeling. In beide gevallen kun je tussentijds het bedrag verhogen. 

Kijk voor meer informatie op DELA UitvaartPlan tegen koopsom of neem contact op met onze klantenservice.

Heb je een vraag? We helpen je graag!