• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Hoe regelt DELA de uitvaart

Met het DELA UitvaartPlan hoeft u zelf geen uitvaart te regelen. DELA regelt de uitvaart voor u. Hoe gaat dat precies, de uitvaart regelen?

DELA regelt een uitvaart in een aantal stappen:

  1. de meldpost
  2. de uitvaartverzorger
  3. het afscheid
  4. nabestaandenzorg

1. U meldt het overlijden bij de meldpost

De meldpost is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via tel. 0800 955 66 55 (vanuit het buitenland: 00 31 40 260 16 73).
De meldpost regelt dat het lichaam van de overledene wordt verzorgd. Dit kan vaak thuis. Als u dat niet wilt of als dit niet mogelijk is, dan regelt de meldpost dat het lichaam naar het uitvaartcentrum wordt gebracht.
De meldpost regelt ook dat een uitvaartverzorger contact met u opneemt om de uitvaart te bespreken.

2. De uitvaartverzorger komt bij u langs

De uitvaartverzorger regelt praktische zaken, zoals aangifte van overlijden bij de gemeente, tijd en ruimte bij uitvaartcentrum, crematorium, kerk en/of begraafplaats, benodigd personeel en de rouwauto.
De uitvaartverzorger regelt ook alles rondom de uitvaart. Denk hierbij aan muziek, bloemen en de manier waarop u het afscheid wilt houden. Uiteraard regelt de uitvaartverzorger de uitvaart precies volgens uw wensen. Weet u wat de wensen van de overledene waren? Hou deze dan bij de hand om de uitvaart nóg persoonlijker te maken.

3. De dag van het afscheid

Op de dag van het afscheid regelt DELA dat de overledene en –indien gewenst– naaste familie wordt opgehaald voor de uitvaart. De uitvaartverzorger ziet erop toe dat de uitvaart zo gaat als hij/zij heeft geregeld.

4. Na het afscheid: nabestaandenzorg

Enkele dagen na de uitvaart, neemt een consulent nabestaandenzorg contact met u op. Ook dat regelt DELA voor u bij een uitvaart. De consulent nabestaandenzorg helpt u op weg bij het vinden van financiële, emotionele en praktische steun.

Wilt u meer weten over hoe DELA de uitvaart regelt? Hier vindt u uitgebreide uitleg over wat er allemaal gebeurt voor, tijdens en na de uitvaart.

Direct een uitvaartverzekering afsluiten? Zodat DELA ook uw uitvaart regelt? Bereken hier uw premie en sluit direct af.

  • 040 260 16 36 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
  • 040 260 16 36 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Chat met onze medewerkers