• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

In een condoleanceboek schrijven

Een condoleanceboek ligt vaak bij een uitvaart, zodat bezoekers er iets in kunnen schrijven voor de nabestaanden.

Bij veel uitvaarten ligt er een condoleanceboek klaar. Nabestaanden kunnen het boek bewaren als herinnering.

Handtekening

Vroeger was het gebruikelijk je naam of handtekening in het condoleanceboek te zetten. Zo konden de nabestaanden zien wie er allemaal op de uitvaart geweest waren. In de meeste gevallen dan, want als bezoekers niet hun naam in het condoleanceboek schrijven, maar enkel een handtekening zetten, dan is soms niet te achterhalen van wie de handtekening is.

Mooie woorden

Tegenwoordig zijn er ook condoleanceboeken te koop die meer ruimte per persoon bieden. Op die manier is het mogelijk niet alleen je naam in het boek te zetten, maar er iets moois bij te schrijven. Zo geef je meer waarde aan het boek en wordt het met recht een herinnering voor de nabestaanden.

Condoleanceboek maken

Daarnaast wordt het steeds gebruikelijker om online een condoleance te schrijven. Veel condoleance-websites bieden de mogelijkheid om alle condoleances te verzamelen in een echt boek. Heb je hier interesse in, kijk dan op de condoleance-website voor meer informatie.

Inspiratie

Ga je binnenkort naar een uitvaart en zoek je inspiratie om iets moois in het condoleanceboek te kunnen schrijven? Kijk dan eens op ons Pinterest-bord "Mooie woorden voor een afscheid".