• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Zelf een condoleancekaart schrijven

Wil je iets persoonlijks schrijven in een condoleancekaart? Maar vind je het moeilijk om te beginnen? Lees dan deze tips eens door. Hopelijk helpen ze je bij het schrijven van een mooie, persoonlijk condoleancekaart.

Veel condoleancekaarten zijn voorbedrukt. Ook zijn op internet veel voorbeelden te vinden van teksten om op een condoleancekaart te schrijven. Maar hoe begin je als je zelf iets wilt schrijven?

Tips om zelf te schrijven

 1. Maak een kladversie
  Zet eerst je gedachten op papier voordat je op de condoleancekaart gaat schrijven.
 2. Denk aan de overledene
  Een mooie manier van condoleren is door op de condoleancekaart te schrijven hoe jij je de overledene herinnert.
 3. Volg je gevoel
  Laat de nabestaanden weten dat je met ze meeleeft door jouw gevoel op de condoleancekaart te omschrijven. Zeg wat het overlijden met jou doet.
 4. Geen woorden
  Weet je echt niet wat je op de condoleancekaart moet schrijven? Heb je geen woorden? Dan schrijf je dat gewoon op. Ook dat is een uiting van je gevoel en zal gewaardeerd worden.

Condoleanceteksten op Pinterest

 Wat schrijf je op een condoleance kaart? Best moeilijk. We geven wat inspiratie.

Mooie teksten schrijven voor een condoleance kan lastig zijn. Daarom verzamelt DELA voorbeelden van mooie teksten op Pinterest. Ben je op zoek naar inspiratie? Bekijk dan "Woorden voor een afscheid" of "Condoleanceteksten". Je hebt hiervoor wel een Pinterest-account nodig.