• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Afscheid nemen bij verlies

Goed afscheid nemen is belangrijk bij het verwerken van een verlies. Bij DELA weten we dat als geen ander. Er zijn verschillende momenten om afscheid te nemen.

Afscheid nemen bij leven

Afscheid nemen van iemand die ziek is, is pijnlijk maar ook heel waardevol. Samen praten, herinneringen ophalen en misschien ook wel samen huilen… Samen afscheid nemen kan veel rust geven.

Afscheid nemen bij opbaring

In veel gevallen kan opbaren thuis, zodat u in alle rust afscheid kunt nemen van uw geliefde. Ook kunt u kiezen voor een uitvaartcentrum of soms een andere locatie waar iedereen afscheid kan komen nemen. In overleg met de uitvaartverzorger van DELA kunt u een of meerdere tijdstippen afspreken waarop bezoekers afscheid mogen komen nemen. Wilt u zelf meer tijd om afscheid te nemen? En heeft u thuis weinig ruimte? Veel van DELA’s uitvaartcentra bieden 24-uurskamers, waarvan u de sleutel krijgt zodat u zo lang afscheid kunt nemen als u zelf wilt.

Afscheid nemen tijdens de afscheidsdienst

Tijdens de afscheidsdienst neemt u samen met anderen afscheid van uw geliefde. Het is een moment om verdriet te delen en om terug te kijken. Mooie liedjes, toespraken en misschien wel een fotopresentatie helpen bij het samen afscheid nemen. Regelt DELA de uitvaart? Dan helpt de uitvaartverzorger u bij het voorbereiden van de afscheidsdienst. Zelf kunt u ook al veel regelen voor het afscheid nemen. Kijk bijvoorbeeld eens op ons Pinterest-bord “Mooie woorden voor een afscheid” met troostrijke en inspiratievolle teksten over afscheid nemen.

Na het afscheid

Afscheid nemen is ook rouwverwerking. Heeft DELA de uitvaart verzorgd? Dan kunnen onze consulenten nabestaandenzorg u helpen bij het vinden van hulp bij rouwverwerking. Dat kan helpen om het afscheid nemen goed af te ronden. De consulenten helpen ook bij lastige vragen over praktische, financiële, juridische en administratieve zaken. Zodat u meer tijd heeft om het afscheid een plekje te geven.

Inspiratieteksten voor een afscheid