• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Zo zien we dat bij DELA

DELA is een coöperatie van ruim drie miljoen leden. Onze leden verwachten van ons dat we duidelijk en open zijn over zaken. Ze zijn betrokken, denken graag mee en hebben via de Algemene Vergadering de laatste stem in het beleid van de coöperatie. Zij vangen soms berichten op uit de media die over DELA gaan of over de uitvaartbranche en willen dan weten hoe het precies zit. Ook aan minder actieve leden, niet-leden en de rest van de buitenwereld leggen we graag verantwoording af.

Ontwikkelingen

De uitvaartwereld verandert en is volop in beweging. Prijsvechters betreden de markt, het aantal kleine zelfstandige uitvaartondernemers neemt toe. Daarnaast is er discussie, bijvoorbeeld of de uitvaart niet milieuvriendelijker kan. Of er voldoende ruimte is voor een persoonlijke uitvaart. En of er niet iets van de prijs af kan. Bij DELA zijn we open over wat we vinden en waar wij denken dat het beter kan. Ook gaan we hierover graag in gesprek.

Maatschappelijke taak

Daarnaast is DELA een grote speler in de uitvaartbranche. We vervullen een belangrijke taak door te zorgen dat iedereen voor een klein bedrag per maand verzekerd kan zijn van een uitvaart. Daarmee voorkomen we dat nabestaanden met een ongewenste rekening achterblijven of dat de gemeente de uitvaartkosten voor zijn rekening moet nemen. We zijn graag transparant over hoe we deze maatschappelijke taak invullen.

Hoe zien we dat bij DELA?

Uitvaartverzekering

Het is een eenvoudig product waarmee je uitvaart is verzekerd. Toch zijn de voorwaarden per aanbieder verschillend. Ook wordt veel zin en onzin geschreven over uitvaartverzekeringen. Belangrijk dus om uitleg te krijgen over hoe dat zit bij DELA.

Lees meer

Uitvaartverzorging

Er komt veel kijken bij een uitvaart. Voor de meeste mensen is het emotioneel lastig. Of het nu gaat om het afscheid van een dierbare of over eigen uitvaartwensen. Iedereen wil er zeker van zijn dat de uitvaart in goede en vertrouwde handen is.

Lees meer

MVO

DELA is een coöperatie. Ons doel is om het goed te regelen voor elkaar. Wij geloven dat we samen meer bereiken dan alleen. We willen de wereld op een goede manier achterlaten voor volgende generaties, duurzamer en socialer.

Lees meer

Chat met onze medewerkers