• Overlijden melden - 0800 955 66 55 (24 uur per dag) 

Deel jouw aanmoedigingen voor de Roparun-helden

In het weekend van 2 en 3 oktober 2021 werd de Roparun gelopen. Roparun is een jaarlijkse estafetteloop van ruim 500 kilometer waarbij deelnemers geld inzamelen voor goede doelen en projecten in de palliatieve zorg. De deelnemers aan Roparun kunnen jouw steun goed gebruiken. Daarom roepen wij als hoofdsponsor op om jouw aanmoediging met ons te delen. Deze tonen wij dan aan de deelnemers op de Roparun-route.

Chat met onze medewerkers

Voor 2021 is deze actie afgelopen. Hou de website in de gaten voor de 2022 acties.

Lukt het je niet om langs de route te staan om jouw held aan te moedigen? Of ben je er wel bij, maar wil je jouw held nog eens extra laten weten hoe trots je op hem of haar bent? Deel dan nu jouw aanmoediging. Want 300 kilometer is natuurlijk niet niks. Alle steun is dan welkom. Het kan bijvoorbeeld een aanmoedigingskreet zijn, een bedankje of een mooie wens voor de toekomst. Zo zorgen we er met elkaar voor dat alle teams zich extra gesteund voelen. 

Wie wil jij steunen?

Voor 2021 is deze actie afgelopen. Hou de website in de gaten voor de 2022 acties.

Stuur jouw aanmoediging in. Zet er eventueel een naam of teamnaam bij voor wie je boodschap is bedoeld. En vergeet niet je eigen naam in te vullen zodat wij deze onder je boodschap kunnen plaatsen. Wij zorgen er vervolgens voor dat alle aanmoedigingen worden getoond tijdens de Roparun en op onze website.

Steun Roparun, steun de goede doelen

Naast een aanmoediging kun je natuurlijk ook een donatie doen. Bijvoorbeeld aan een team, een specifieke deelnemer of door mee te doen aan één van de vele teamacties waarmee de teams geld ophalen. Je kunt er ook voor kiezen om direct aan Roparun te doneren.

 Lieve papa, zet 'm op! Je bent mijn held! 

Roparun en DELA

Sinds 2020 is coöperatie DELA de hoofdsponsor van Roparun. Roparun is een bekende, jaarlijkse estafetteloop van ruim 500 kilometer waarbij deelnemers geld inzamelen voor goede doelen en projecten in de palliatieve zorg. DELA gaat Roparun helpen de komende jaren verder te groeien, zodat nog meer goede doelen gesteund kunnen worden.

‘Ik doe als cateraar mee met de Roparun, want ik wil graag mijn steentje bijdragen aan het goede doel.’

Angelique (50) verloor op jonge leeftijd haar nichtje en moeder en weet daardoor hoe belangrijk het is om goed afscheid te kunnen nemen. Samen met dochter Lisa (20) doet ze dit jaar mee aan de Roparun.

Terugblik Roparun 2021

De Roparun 2021 heeft een bedrag opgebracht van 2.030.030 euro. Bekijk onze video voor een terugblik op Roparun 2021.

'Het is bijzonder om met mijn dochter mee te doen aan Roparun.'

Alfo (54) werkt bij DELA en doet samen met dochter Jasmijn (19) voor het eerst mee met de Roparun. Hij als loper, zij als sportmasseur.

'Je kunt op sportief vlak zo veel meer dan je denkt.’

Coen (47) werkt als manager Kaartverkoop bij PSV. Samen met zijn collega’s wil hij in 2022 meedoen met de Roparun en zo een belangrijke bijdrage leveren aan het goede doel.

‘Inmiddels vind ik het goede doel van Roparun minstens even belangrijk als de sportieve prestatie.’

Als teamcaptain van DELA Triple D doet Peter er alles aan om een mooi bedrag binnen te halen voor de Roparun.

‘Niemand had me tijdens mijn ziekte beter kunnen steunen dan mijn man Jos.’

'Gelukkig kregen we vlak na mijn behandelingen een Droomdag cadeau van stichting Droomdag, een van de goede doelen die wordt gesteund door Roparun.'

'Door Roparun bewust bezig met mijn overleden ouders.'

In vier jaar tijd verloor Esther (42) haar beide ouders aan kanker. Ze heeft daardoor zelf ervaren hoe belangrijk goede zorg is in de laatste levensfase.

Nelli Cooman: ‘Als ik aan de Roparun denk, krijg ik bijna tranen in mijn ogen.’

Voormalig topatlete Nelli Cooman loste in 1996 voor het eerst het startschot van de Roparun.

‘Tijdens de Droomdag waren we echt even vergeten hoe ziek Co was.’

Mede dankzij goede palliatieve zorg, lieve vrienden en familie en stichting Droomdag hebben ze de laatste weken veel mooie herinneringen kunnen maken.

‘Het uitlopen van de marathon voelde als een overwinning op mijn lijf.’

Marie-José wil met haar deelname aan de Roparun andere mensen die strijden tegen kanker kracht geven.

‘Ik heb lang niet kunnen huilen om mijn overleden zus.’

Mede door de Roparun leert Mario accepteren dat hij er niet meer kan zijn voor zijn zus, maar wél voor anderen die met de ziekte te maken krijgen.

Directeur van stichting Droomdag: ‘Bij ons kunnen gezinnen met een ernstig zieke ouder hun zorgen even loslaten.’

Stichting Droomdag is een van de goede doelen die wordt gesteund door de Roparun.