• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Uitbreiding mogelijkheden duurzame uitvaart

Naast uitvaartkist, nu ook een opbaarplank en urn van mycelium

5 juni 2023

Uitvaartverzorger- en verzekeraar coöperatie DELA breidt de mogelijkheden voor een duurzame uitvaart uit met een opbaarplank (Loop ForestBed™) en een urn (Loop EarthRise™). Naast de levende doodskist van Loop Biotech neemt zij nu ook een opbaarplank en urn van mycelium, het wortelnetwerk van paddenstoelen, op in haar assortiment. De producten zijn volledig biologisch afbreekbaar. Ze worden in 45 dagen weer één met de natuur. Ze voeden niet alleen de aarde, maar verbeteren ook de bodemkwaliteit en de biodiversiteit.

Unieke samenwerking: elektrisch transport en persoonlijke uitleg

De samenwerking tussen DELA en Loop Biotech, die begon met de Living Cocoon™ uitvaartkist is uniek. De producten worden met 100% elektrische vervoersmiddelen rechtstreeks afgeleverd op onze locaties. Bovendien wordt ter plaatse een demonstratie en uitleg gegeven over het juiste gebruik van de uitvaartkist, opbaarplank en/of urn. Het team van Loop Biotech is daarnaast 24/7 beschikbaar voor extra begeleiding of vragen.

Bob Hendrikx: ‘Wij zijn trots op onze productlijn en de samenwerking met DELA. Als partners staan we dicht bij elkaar, zodat we samen kunnen bijdragen aan een mooi en persoonlijk afscheid. Iedere uitvaart is uniek en met de productlijn van Loop Biotech kunnen we bijdragen aan een waardevolle herinnering. Tegelijkertijd laten we de wereld voor toekomstige generaties goed achter.’

DELA-uitvaarten in 2030 klimaatneutraal

Deze lijn van producten past uitstekend voor wie streeft naar een zo duurzaam mogelijke uitvaart. Uit onderzoek blijkt namelijk dat meer dan twee op de vijf Nederlanders (39%) het belangrijk vindt dat hun uitvaart het milieu zo min mogelijk belast.

‘Ons doel is dat al onze uitvaarten in 2030 klimaatneutraal zijn. Daarvoor brengen we de CO2-uitstoot bij uitvaarten terug naar nul en gebruiken we duurzame en herbruikbare materialen voor bijvoorbeeld de uitvaart. De productlijn en werkwijze van Loop Biotech past in dat streven en is daarom opgenomen in ons assortiment,’ zegt Ilse van de Voort, MVO-manager bij coöperatie DELA.