• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Streefaantal gehaald; ruim 800 cadeaus voor kinderen Voedselbank

16 december 2019

De Eindhovense bedrijven ASML en coöperatie DELA hebben ruim 800 cadeaus opgehaald voor kinderen uit gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank in de regio Eindhoven. Beide bedrijven deden vorige week een oproep aan hun medewerkers, klanten, leveranciers en inwoners van Eindhoven om een nieuw cadeau onder een kerstboom te leggen, bijvoorbeeld die op het hoofdkantoor van coöperatie DELA.

Deze kerstactie werd voor de zesde keer gehouden en voor de eerste keer werken ASML en DELA hierin samen. Het streven was om 800 cadeaus op te halen. Een getal dat ruim werd overtroffen: 880 cadeaus kwamen er in totaal binnen bij beide bedrijven.

 

Kerstactie DELA en ASML

 

Zonnebloem Actief

Vanavond (maandag 16 december) worden de cadeaus door medewerkers van DELA ingepakt, samen met de Zonnebloem Actief. Vanuit het thema ‘Onbeperkt’, dat in 2019 centraal stond voor het DELA Fonds, nodigen we mensen met een beperking uit om vrijwilligerswerk te doen. De gedachte is dat een beperking niet hoeft te betekenen dat je niets voor een ander kunt betekenen. Die visie sloeg aan bij Zonnebloem Actief, die maandagavond met diverse vrijwilligers meehelpt met inpakken.

 

Dinsdag gaan de cadeaus naar de Voedselbank, die zorgt voor verspreiding voor de Kerstdagen. Daarbij wordt rekening gehouden met de samenstelling van de gezinnen. Gezinnen met een meisje, krijgen ook een cadeau voor een meisje én passend bij de leeftijd.

 

Waarom

“We zijn ons als bedrijven ervan bewust dat er mensen zijn in deze regio die geen cadeau kunnen geven of krijgen tijdens de feestdagen. Voor hen willen we wat betekenen. ASML en DELA kunnen samen kinderen in de hele regio Eindhoven een cadeau geven, in plaats van bijvoorbeeld alleen in de stad Eindhoven. Van Bergeijk tot Deurne kunnen we de kinderen nu een nieuw cadeau geven. Daarom werken we samen. Zo bereiken we meer”, vertellen Anna-Geertje van Eert, manager DELA Fonds en Christel Keizer, director ASML Foundation.