• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

DELA samenwerkingspartner in Klup

4 oktober 2018

Coöperatie DELA is samenwerkingspartner geworden van de social start-up Klup.

Klup is een app voor 50-plussers om op een interactieve manier gelijkgestemden te ontmoeten en leuke activiteiten te ondernemen met elkaar. De app draagt bij aan een sociaal en actief leven. De missie van Klup is om mensen met elkaar te verbinden binnen een actieve community. Dit sluit vrijwel naadloos aan bij het gewaagde doel van DELA om meer betekenis te geven aan het leven van haar leden.

DELA verbindt

DELA verbreedt sinds enige jaren haar dienstverlening om meer betekenis te geven aan het leven van haar leden. Na initiatieven rondom de laatste levensfase en mantelzorg, is Klup het derde initiatief. 

Vanuit de gedachte ‘DELA verbindt’ ontwikkelt DELA nieuwe producten en diensten. ‘DELA verbindt’ gaat over er voor elkaar zijn en voor elkaar zorgen. Elkaar helpen geeft je een fijn gevoel, het is leuk, gezellig en sociaal. Door meer de nadruk te leggen op de positieve kant, ontstaat er verbinding.

“De app Klup is een mooi en bewezen middel om online met elkaar in contact te komen. Maar offline creëer je samen de herinneringen, en dat schept een band. Als wij op die manier voor meer verbondenheid onder onze leden kunnen zorgen dan is de samenwerking voor ons geslaagd”, vertelt innovatiemanager Sanne Geurtsen.

 

DELA tekent met KLUP
 

Sociale impact

De samenwerking tussen DELA en Klup moet bijdragen aan de groei van het aantal Kluppers (gebruikers) in Nederland en de sociale impact te vergroten. Inmiddels is de app 50.000 keer gedownload, zijn er meer dan 50.000 connecties ontstaan en vinden er gemiddeld rond de 100 activiteiten per week plaats via de app.
 
De investering in Klup wordt ook gedaan om leden van de coöperatie meerwaarde te kunnen bieden. DELA leden krijgen korting op toekomstige betaalde diensten van Klup. DELA wil daarnaast leren van het ondernemerschap en de creativiteit binnen de startup.

Klup-communitymanager Jaap (66 jaar) ziet dagelijks de impact die de app heeft op het leven van kluppers: “Het is prachtig om stille en teruggetrokken nieuwkomers positief te zien veranderen en opgenomen worden binnen de enthousiaste community. Het Klup-gevoel werkt verslavend en levens worden echt totaal veranderd.”
 

Ontstaan Klup

Klup is opgericht door studievrienden Michelle Wolters en Michiel van den Berg. Het idee van Klup is ontstaan toen de vader van Michelle er alleen voor kwam te staan en hij vlak daarvoor verhuisde van Brabant naar Amsterdam. Maar hoe vind je die Brabantse gezelligheid ook in Amsterdam en hoe bouw je een nieuw netwerk op? Na enig onderzoek kwamen zij erachter dat hier geen eigentijdse en vooral leuke ‘online’ manier voor was. Door Klup te ontwikkelen ontstond een handige manier om online te ontmoeten en offline af te spreken.

Downloaden

De app is gratis te downloaden in de Apple App Store en de Google Playstore. Kijk voor meer informatie op www.kluppen.nl.