• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Mensen met lage inkomens sluiten minder vaak een uitvaartverzekering

30 juli 2018

Het aantal mensen met een minimuminkomen dat een uitvaartverzekering afsluit, is de afgelopen vijf jaar met meer dan dertig procent gedaald. Dat blijkt uit een interne analyse van de instroom van nieuwe leden bij coöperatie DELA.

Via de bij DELA aangesloten tussenpersonen is de terugloop zelfs ruim zestig procent. Volgens Martin de Jong, directeur Verzekeren bij DELA, is dit een zorgelijke ontwikkeling. “Juist de groep mensen die geen geld achter de hand heeft om een uitvaart te betalen, sluit minder vaak een uitvaartverzekering. Dat betekent dat steeds vaker nabestaanden met de rekening blijven zitten.”

 

DELA wijdt de terugloop aan de hoge advieskosten. Sinds de invoering van het provisieverbod moeten adviseurs ruim honderd euro in rekening brengen. “De maandpremie ligt vaak tussen de vijf en tien euro. Minderverdienenden kunnen die kosten niet opbrengen, die haken af.”

 

Coöperatie DELA pleit voor gespreide betaling van de advieskosten en wil graag meer ruimte voor een oriënterend gesprek.