• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Uitvaartcentrum Rhijnhof in Leiden klaar voor de toekomst

Eerste crematies in nieuwe setting vanaf 27 november

23 november 2017

Na een ingrijpende verbouwing is het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum Rhijnhof in Leiden klaar. Coöperatie DELA waarborgt met het moderne, ruime gebouw de hoge kwaliteit van haar dienstverlening weer voor jaren. Ook families die kiezen voor een andere uitvaartverzorger zijn er welkom. Vanaf maandag 27 november zullen de eerste crematies in de nieuwe setting plaatshebben.

Rhijnhof is een eigentijds gebouw, zorgvuldig ingepast in het omringende, eeuwenoude landgoed. Het kleurrijke en huiselijke interieur helpt nabestaanden bij het creëren en vasthouden van mooie herinneringen tijdens een verdrietig moment.

 

Twee aula’s

Voortaan heeft Rhijnhof twee comfortabele aula’s: de Jan Steen Aula (150 gasten) kan en de intiemere Boerhaave Aula (75 gasten). Er zijn twee rouwkamers. In een daarvan kunnen nabestaanden dag én nacht in huiselijke sfeer bij hun overleden dierbare zijn.

 

Kwaliteitsslag

‘We hebben een kwaliteitsslag gemaakt in uitstraling en comfort voor alle gasten die gebruik maken van Rhijnhof’, zegt locatiemanager Rob Mewe. ‘Denk alleen al aan een verzorgingsruimte, een tweede koffiekamer, een moderne luisterlus voor slechthorenden en de modernste audiovisuele middelen.’

 

Geen kostenverhoging

Het team op Rhijnhof is er al helemaal thuis. Rob Mewe: ‘Onze gasten stond met hun wensen al centraal, elke dag stellen wij alles in het werk om de verwachtingen te overtreffen. Ook krijgen de nabestaanden nu nog meer mogelijkheden om een datum en tijdstip te kiezen voor het afscheid van hun dierbare. En de aula- en koffietijden zijn verlengd naar twee keer een uur. Zonder extra kosten.’ En al deze voorzieningen staan ook ten dienste van andere uitvaartondernemers die van Rhijnhof gebruik maken.

 

Toekomstbestendig

De crematieruimte, waar jaarlijks zo’n 1600 crematies plaatsvinden, is uitgebreid met een tweede oven. Dit betekent niet méér crematies, maar wel verbeterde werktijden voor de medewerkers. Rob Mewe: ‘De verbouwing is anderhalf jaar vertraagd door allerlei externe factoren. Niet ideaal, maar het gaf ons ook tijd om alles goed te doordenken en af te wegen., Het heeft uiteindelijk voor  de wijde omtrek van Leiden toekomstbestendig crematorium en uitvaartcentrum opgeleverd op een bijzondere plek.’         

 

Rouwsteiger

De rouwsteiger, een unieke voorziening waardoor uitvaartboten met nabestaanden en de overledene kunnen aanmeren bij Rhijnhof, is gebleven. Rouwvervoer over het water in het grachtenrijke Leiden is maar één van de mogelijkheden om een uitvaart naar eigen voorkeur en wensen in te vullen. Tijdens de open dagen beklemtoont DELA de rijkdom aan keuze in rouwvervoer nog eens door het tonen van een doormidden gezaagde en vervolgens tot rouwauto omgebouwde elektrische Tesla S.   

 

Open dagen op 2 en 3 december

Zaterdag 2 en zondag 3 december van 12.00 tot 16.00 uur zet het vernieuwde crematorium en uitvaartcentrum aan de Laan te Rhijnhof  10 in Leiden letterlijk alle deuren open voor het publiek. Behalve kennismaken met het complex kunnen bezoekers onder andere een presentatie volgen over lichte balseming (thanatopraxie), een manier van opbaren en verzorgen dat ervoor zorgt dat het lichaam van de overledene een aantal dagen zijn natuurlijke uitstraling behoudt.  Bijzonder is de aanwezigheid van de enige Tesla S elektrische rouwauto ter wereld, een Nederlandse primeur. 

  

Laatste nieuws

 • nov
  25
  2021

  Ondanks de drukte kunnen uitvaarten gewoon door

  Oplopende drukte ook merkbaar in uitvaartbranche

  In Nederland is weer sprake van oversterfte en dat geeft topdrukte in de uitvaartbranche. Coöperatie DELA, grootste uitvaartverzorger in Nederland, krijgt op dit moment dagelijks zo’n 100 overlijdensmeldingen binnen, terwijl 70-80 meldingen normaal is voor deze periode van het jaar.

 • nov
  18
  2021

  ‘Vrijwel alle uitvaartvervoer binnen drie jaar in Den Haag en Amsterdam duurzaam’

  Samenwerking tussen Van der Lans & Busscher en coöperatie DELA

  Binnen drie jaar is vrijwel al het uitvaartvervoer in de regio’s Haaglanden en Amsterdam duurzaam. Dat is de uitkomst van de samenwerking tussen de Haagse vervoerder Van der Lans & Busscher en coöperatie DELA, Nederlands grootste uitvaartverzorger.

 • nov
  2
  2021

  Eerste elektrische crematieoven geplaatst bij Den en Rust

  Verbouwing Bilthovens crematorium op schema

  Bij crematorium Den en Rust in Bilthoven is maandag de eerste van twee elektrische crematieovens geplaatst. De plaatsing is onderdeel van de ingrijpende verbouwing van het crematorium, dat hiervoor al sinds eind juni is gesloten. Het crematorium wordt gerenoveerd, geoptimaliseerd en verduurzaamd.

 • okt
  29
  2021

  De Wensfabriek

  Tijdens Glow kunnen bezoekers van het lichtfestival hun wens als lichtkunst laten projecteren in DOMUSDELA. Het belooft een magisch schouwspel te worden. Dus, is er binnenkort iemand jarig? Zijn er zieken in je omgeving? Staat er een examen voor de deur? Kom naar Glow en doe een wens in de Wensfabriek.