• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Uitvaartcentrum Rhijnhof in Leiden klaar voor de toekomst

Eerste crematies in nieuwe setting vanaf 27 november

23 november 2017

Na een ingrijpende verbouwing is het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum Rhijnhof in Leiden klaar. Coöperatie DELA waarborgt met het moderne, ruime gebouw de hoge kwaliteit van haar dienstverlening weer voor jaren. Ook families die kiezen voor een andere uitvaartverzorger zijn er welkom. Vanaf maandag 27 november zullen de eerste crematies in de nieuwe setting plaatshebben.

Rhijnhof is een eigentijds gebouw, zorgvuldig ingepast in het omringende, eeuwenoude landgoed. Het kleurrijke en huiselijke interieur helpt nabestaanden bij het creëren en vasthouden van mooie herinneringen tijdens een verdrietig moment.

 

Twee aula’s

Voortaan heeft Rhijnhof twee comfortabele aula’s: de Jan Steen Aula (150 gasten) kan en de intiemere Boerhaave Aula (75 gasten). Er zijn twee rouwkamers. In een daarvan kunnen nabestaanden dag én nacht in huiselijke sfeer bij hun overleden dierbare zijn.

 

Kwaliteitsslag

‘We hebben een kwaliteitsslag gemaakt in uitstraling en comfort voor alle gasten die gebruik maken van Rhijnhof’, zegt locatiemanager Rob Mewe. ‘Denk alleen al aan een verzorgingsruimte, een tweede koffiekamer, een moderne luisterlus voor slechthorenden en de modernste audiovisuele middelen.’

 

Geen kostenverhoging

Het team op Rhijnhof is er al helemaal thuis. Rob Mewe: ‘Onze gasten stond met hun wensen al centraal, elke dag stellen wij alles in het werk om de verwachtingen te overtreffen. Ook krijgen de nabestaanden nu nog meer mogelijkheden om een datum en tijdstip te kiezen voor het afscheid van hun dierbare. En de aula- en koffietijden zijn verlengd naar twee keer een uur. Zonder extra kosten.’ En al deze voorzieningen staan ook ten dienste van andere uitvaartondernemers die van Rhijnhof gebruik maken.

 

Toekomstbestendig

De crematieruimte, waar jaarlijks zo’n 1600 crematies plaatsvinden, is uitgebreid met een tweede oven. Dit betekent niet méér crematies, maar wel verbeterde werktijden voor de medewerkers. Rob Mewe: ‘De verbouwing is anderhalf jaar vertraagd door allerlei externe factoren. Niet ideaal, maar het gaf ons ook tijd om alles goed te doordenken en af te wegen., Het heeft uiteindelijk voor  de wijde omtrek van Leiden toekomstbestendig crematorium en uitvaartcentrum opgeleverd op een bijzondere plek.’         

 

Rouwsteiger

De rouwsteiger, een unieke voorziening waardoor uitvaartboten met nabestaanden en de overledene kunnen aanmeren bij Rhijnhof, is gebleven. Rouwvervoer over het water in het grachtenrijke Leiden is maar één van de mogelijkheden om een uitvaart naar eigen voorkeur en wensen in te vullen. Tijdens de open dagen beklemtoont DELA de rijkdom aan keuze in rouwvervoer nog eens door het tonen van een doormidden gezaagde en vervolgens tot rouwauto omgebouwde elektrische Tesla S.   

 

Open dagen op 2 en 3 december

Zaterdag 2 en zondag 3 december van 12.00 tot 16.00 uur zet het vernieuwde crematorium en uitvaartcentrum aan de Laan te Rhijnhof  10 in Leiden letterlijk alle deuren open voor het publiek. Behalve kennismaken met het complex kunnen bezoekers onder andere een presentatie volgen over lichte balseming (thanatopraxie), een manier van opbaren en verzorgen dat ervoor zorgt dat het lichaam van de overledene een aantal dagen zijn natuurlijke uitstraling behoudt.  Bijzonder is de aanwezigheid van de enige Tesla S elektrische rouwauto ter wereld, een Nederlandse primeur. 

  

Laatste nieuws

 • sep
  13
  2022

  DELA - in gesprek met

  DELA staat voor solidariteit. Wij zijn opgericht vanuit de kracht van het collectief en de gedachte dat we zorgen voor elkaar. Dit betekent ook bijdragen aan een betere wereld. Dat doen we met onze uitvaarten en met onze beleggingen. In totaal beleggen we zo’n 9 miljard euro. We doen er alles aan om in 2030 de CO2-uitstoot van onze beleggingen te halveren. Om te kijken of we op de goede weg zijn en om te leren, gaan we bij DELA graag in gesprek met experts.

 • sep
  9
  2022

  Vermindering van zo’n 60m3 gas per crematie

  Crematorium Baexem vervangt gasoven voor elektrische variant

  Crematorium Midden-Limburg in Baexem start op 19 september met de vervanging van de gasgestookte crematieoven voor een elektrische variant. Die vervanging is onderdeel van een grotere vernieuwing van de DELA-uitvaartlocatie aan de Kasteelweg.

 • aug
  28
  2022

  Grootste uitvaartverzorger gaat duurzame ‘paddenstoelenkist’ aanbieden

  ‘Levende doodskist’ nu ook geschikt voor crematies

  Uitvaartverzorger- en verzekeraar coöperatie DELA neemt de levende uitvaartkist van Loop Biotech op in haar assortiment. Met zo’n 4 miljoen verzekerden en jaarlijks ruim 40.000 uitvaarten is DELA de grootste uitvaartverzorger van Nederland. De Living Cocoon is sinds twee jaar op de markt, waarbij deze tot nu toe vooral werd ingezet bij (natuur)begrafenissen. Onlangs is de Living Cocoon ook goedgekeurd voor crematies, waardoor de levende kist nu voor een groter publiek beschikbaar is.

 • aug
  26
  2022

  Dienstverlening verhuist naar nabijgelegen locaties

  DELA sluit uitvaartcentrum in Apeldoorn

  Coöperatie DELA sluit op 1 september het Boxtart uitvaartcentrum aan de Van der Houven van Oordtlaan in Apeldoorn. Het pand moet verbouwd worden om te blijven voldoen aan bijvoorbeeld ARBO-regelgeving, maar dat is te duur gebleken voor het Rijksmonument. Het pand is nu verkocht.