• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

DELA biedt leden hulp bij mantelzorg

24 oktober 2017

Ouderen wonen langer thuis, vaak met hulp en zorg van familie. Die mantelzorg blijkt in de praktijk vaak lastig te organiseren. Coöperatie DELA helpt haar leden hier sinds kort bij.

Leden kunnen niet alleen bellen of mailen naar DELA met alle vragen over mantelzorg. Ook kunnen direct mantelzorgdiensten worden ingeschakeld. DELA is hiervoor een samenwerking aangegaan met Senior Service. Het gaat daarbij om aanvullende, betaalde diensten zoals hulp bij koken, blijven slapen, meegaan naar een arts.

 

Zwaarbelast

De zorgvraag in Nederland neemt in hoog tempo toe. Van de in totaal 4 miljoen mantelzorgers geeft 10% aan zich zwaarbelast te voelen. Aanvullende dienstverlening om de mantelzorgers in deze zware taak te ondersteunen, kan dan uitkomst bieden. De medewerkers van Senior Service ondersteunen bij allerlei taken in het dagelijks leven.

 

Floris Vervat, eigenaar van Senior Service over de samenwerking met DELA: “Deze samenwerking gaat veel verder dan alleen het ondersteunen van ouderen en mantelzorgers. Het gezamenlijke doel is ouder worden verbeteren in alle lagen van de maatschappij, daarin vinden DELA en Senior Service elkaar”.

 

DELA fungeert zelf als vraagbaak over mantelzorg. Onderwerpen waarvoor leden terecht kunnen, zijn bijvoorbeeld het recht op vergoedingen, de combinatie van mantelzorg en werk en aanpassingen voor een veilig huis.

 

Verbreding

In de afgelopen jaren heeft coöperatie DELA, naast het verzekeren en verzorgen van uitvaarten, haar dienstverlening al verder verbreed met onder meer nabestaandenzorg en hulp bij voogdij, erven, schenken en de DELA notarisservice. Daar komt nu dus mantelzorg bij.

 

Algemeen Directeur van DELA, Edzo Doeve: “Wij zien de waardigheid van de oude dag in onze samenleving in het gedrang komen. Een groot deel van hen ervaart beperkingen in het dagelijks handelen. Veel van onze leden krijgen daarmee te maken. Als coöperatie willen wij ook daarin meer voor hen kunnen betekenen.” DELA onderzoekt de mogelijkheden om in de toekomst meer producten en diensten aan te kunnen bieden die het langer thuis wonen ondersteunen.

 

Meer informatie

Informatie over het thema mantelzorg bij coöperatie DELA is te vinden op de website. Daar is ook meer informatie te vinden over de aanvullende mantelzorgdiensten van Senior Service.  Bel met de VoorelkaarDesk op: 040 219 91 00.

 

Over Senior Service

Senior Service is de grootste, particuliere mantelzorgorganisatie van Nederland. Ze is gestart in 1995 en heeft als doel om langer thuiswonen voor iedereen in de samenleving mogelijk te maken. De medewerkers van Senior Service werken door het hele land en ondersteunen met name ouderen in dagelijkse taken als vervoer, ondersteuning in huis, blijven slapen, koken, etc. Ze is vaak een aanvulling op bestaande ondersteuning van familie, buren en thuiszorg. Met deze aanvulling worden overbelaste mantelzorgers voorkomen en worden banen gecreëerd. Voor meer informatie: www.seniorservice.nl

 

Over DELA

DELA is een coöperatie met ruim 3 miljoen leden. Wij zijn er voor elkaar. Betrokken, Integer en Ondernemend. Vanuit onze collectieve kracht bieden wij onze leden kosteloos extra voordelen zoals gratis advies bij onder andere schenken en erven, en nabestaandenzorg. Zodat je al tijdens het leven zaken voor jezelf en je dierbaren goed kunt regelen, voor nu en voor als je er niet meer bent. Want wat je nu meegeeft, is wat je straks achterlaat.

Laatste nieuws

 • sep
  23
  2020

  Informatie over uitvaarten en het coronavirus

 • sep
  23
  2020

  Uitvaarten tijdens de coronatijd: aanpassingen en extra diensten

  Een overzicht van wat er nu anders gaat bij uitvaarten in coronatijd

  Afscheid nemen van een overleden dierbare kan maar één keer. Wij realiseren ons dat de dienstverlening nu soms anders verloopt dan nabestaanden voor ogen hebben. Ook krijgen we soms vragen over de kosten van een uitvaart in coronatijd. Op deze pagina geven we een overzicht.

 • sep
  17
  2020

  Van Abbestichting eert DOMUSDELA met Henri van Abbe Erepenning 2020

  DOMUSDELA ontvangt binnenkort de Henri van Abbe Erepenning 2020. Dat heeft de Van Abestichting bekend gemaakt. Deze bronzen penning wordt iedere twee jaar toegekend aan een project dat bijdraagt aan de bescherming en instandhouding van die zaken, die het belang van de cultuurhistorie, de architectuurhistorische waarde of hun schoonheid voor de toekomst dienen te worden bewaard.

 • sep
  3
  2020

  Klup gaat met nieuwe samenwerkingspartner verder

  Coöperatie DELA en Klup beëindigen per 1 september 2020 de samenwerking. Klup, de app voor 50-plussers om samen leuke dingen te ondernemen, heeft een nieuwe samenwerkingspartner gevonden in Nationale Nederlanden.