• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Uitvaartverzorging Dordrecht en Omstreken wordt 'Partner van DELA'

Waarborg hoge kwaliteit van dienstverlening

28 oktober 2015

Gisteren ontving de uitvaartonderneming Dordrecht en Omstreken het label 'Partner van DELA'. Zelfstandige uitvaartondernemingen die aan de strenge kwaliteitsstandaard van dienstverlening voldoen, kunnen als partner uitvaarten verzorgen van leden van coöperatie DELA. DELA waarborgt hiermee de kwaliteit en het persoonlijke karakter van uitvaarten die deze partners in opdracht van DELA uitvoeren in gebieden waar DELA geen eigen vestigingen heeft.

Ad de Jong van Uitvaartverzorging Dordrecht en Omstreken: "Al meer dan 40 jaar verzorgen wij in de regio Dordrecht bijna alle uitvaarten voor leden van DELA. Dat wij nu het label ‘Partner van DELA’ mogen voeren is voor ons erkenning voor de uitstekende kwaliteit die we altijd al hebben geleverd. Professionaliteit, kwaliteit en persoonlijke piëteitsvolle dienstverlening daar draait het bij ons om. Onze dienstverlening is er niet alleen voor de leden van coöperatie DELA, maar uiteraard voor iedereen."

Ondertekening Uitvaartverzorging Dordrecht - partner DELA

Zeven partners voeren partnerlabel

Ruim vijf jaar geleden introduceerde DELA het label 'Partner van DELA'. Partners van DELA verbinden met behoud van eigen identiteit hun naam aan DELA. Ze zijn herkenbaar aan het partnerlogo dat is geïntegreerd in de bestaande huisstijl van de uitvaartonderneming. Zo weten consumenten dat deze partners mogen handelen uit naam van DELA. Inmiddels voeren Dunweg Uitvaartzorg (Noord Holland), Faber Uitvaartzorg (Friesland), Mereboer Uitvaartzorg (Noord Holland), Stoppelenburg Uitvaartverzorging (Zuid Holland), Van der Zwaag (Friesland), De Laatste Eer Emmen (Drenthe) en Dordrecht en Omstreken (Zuid Holland) dit label.

Hoge kwaliteitsnorm voor dienstverlening

De partners en DELA stellen hoge eisen aan de dienstverlening en werken daar voortdurend aan. Alle zeven partners beschikken over het Keurmerk Uitvaartzorg en voldoen daarnaast aan de hoge kwaliteitsnorm voor dienstverlening. De kwaliteit wordt onder meer getoetst via een tevredenheidsonderzoek onder nabestaanden die een uitvaart hebben laten uitvoeren. DELA evalueert regelmatig samen met de partners de dienstverlening om deze naar een nog hoger niveau te tillen.

Sandra Schellekens, directeur Uitvaartverzorging van coöperatie DELA: "Iedere dag ervaren wij het belang van het foutloos organiseren van een persoonlijke uitvaart die recht doet aan de overleden dierbare. Een mooi afscheid is een belangrijke basis om een goed rouwproces in te kunnen gaan. Ook in regio’s waar we geen eigen uitvaartverzorgers in dienst hebben, moet de kwaliteit van dienstverlening gewaarborgd zijn. Om die reden werken we met Partners van DELA. We werken al heel lang samen met Uitvaartverzorging Dordrecht en Omstreken en zijn blij om hen nu onder het partnerlabel te mogen begroeten."

Over coöperatie DELA

Circa 150 vestigingen, 2.400 medewerkers, 42.000 uitvaarten per jaar en 3,7 miljoen verzekerden maken coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al bijna 80 jaar tegen een eerlijke prijs met een begrafenis of crematie, repatriëring, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is de ambitie van coöperatie DELA dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA is een ‘Great Place to Work’, heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en is lid van MVO Nederland.