• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Kijkje in de keuken

Innoveren doe je door te bewegen. Met of zonder hulp van anderen. Deze pagina geeft weer hoe en met wie we in beweging zijn.

Vanaf 2 juni gaan we samenwerken met 4 mooie startups

Op 2 juni starten we met vier start-ups ons pre-acceleration programma. Een programma waar we in een versneld tempo ideeën uitwerken en toetsen, zoeken waar de groeimogelijkheden zitten en het dan omvormen tot een duurzaam bedrijfsmodel.

Gave dingen dankzij focus...

Feb. 2020 - Een week focus in het teken van ‘het praktisch testament’. Wij waren benieuwd of 25-40 jarigen zich laten verleiden om na te denken over het vastleggen van wensen en spullen met emotionele waarde.

Start-ups voor vitaal ouder worden

Nov. 2019 - Het Innovatie Lab van DELA ontwikkelt nieuwe producten en diensten gericht op het verbinden van mensen, zodat zij er voor elkaar kunnen zijn en voor elkaar kunnen zorgen. Wij zoeken start-ups die ons hierbij kunnen helpen.

DELA op zoek naar startups in de hoek van vitaal ouder worden

Nov. 2019 - Momenteel is de helft van alle (volwassen) mensen in Nederland ouder dan 50. Daarmee groeit de vraag naar oplossingen voor eenzaamheid, zorg en langer zelfstandig thuis wonen. Een mooie kans voor startups! DELA gaat de samenwerking aan met World Startup Factory om deze startups op één plek samen te brengen, en te helpen met de vraagstukken rondom het ouder worden. Lees hier wat Ingrid van Loon, senior projectleider innovatie bij DELA, vertelt over de positieve energie van start-ups.

 

Podcast DELA Innovatie Lab op NBR

28-8-2019; Enige tijd geleden hebben we als team een podcast gemaakt op 1 dag. Dus in de ochtend onderwerpen bepalen, informatie en sprekers zoeken en in de middag direct live op de radio. We behandelen onderwerpen zoals AI, Voice en Blockchain en spreken met de IT directeur van DELA Alfo Melisse over de toekomst van technologie en wat dit betekend voor DELA.

Nieuwsgierig? De podcasts kun je hier beluisteren:


Innovatie Lab op bezoek bij team Blue Jay Eindhoven

3-7-2019; Ter inspiratie mochten wij als team in juni een kijkje nemen bij het studenten team Blue Jay, van de TU in Eindhoven. Wat hebben we daarvan geleerd? Bekijk het in deze video:


Edzo over de samenwerking met Klup: “Zorg dat je met elkaar het avontuur aangaat.”

24-5-2019; In de video vertellen Edzo, Michelle (oprichter Klup) en Jaap (community manager van Klup) over de samenwerking tussen DELA en Klup. Waar draait het in zo’n samenwerking nou om?
Het draait om het gevoel van meedoen. En met deze samenwerking hopen wij een steentje bij te kunnen dragen. “Dat is heerlijk!”, zegt Edzo.

Bekijk de hele video:


Klup en DELA werken samen om wensen te vervullen

11-3-2019; Klup stond in 2018 op de 50+ beurs. We vroegen mensen een bucketlist wens achter te laten. Meer dan 600 mensen lieten een wens achter. Er waren grote en kleine wensen. Het is mooi om te zien dat juist de kleine wensen een grote betekenis hebben voor mensen.

Klup en DELA hebben drie mensen blij mogen maken door hun wensen in vervulling te laten gaan. Bekijk hier de wens van Marleen, die opnieuw leert autorijden:

Wat is jouw ultieme wens?
Heb jij zelf ook al langer een wens, maar lukt het je niet om hem waar te maken? Deel je wens dan nu met Klup. (deelnemen kan tot 31 mei 2019)

Archief

Bekijk hier onze nieuwsberichten van langer geleden:


Sponsoring Blue Jay rond

7-3-2019; Blue Jay is een studenten team aan de TU/e die werken aan de volgende visie:
We streven naar een toekomst waarin drones dienen als intelligente metgezellen die mensen in hun dagelijks leven kunnen helpen en ondersteunen.

Team Blue JayBlue Jay gelooft dat robots (drones) de toekomst zijn. Bijvoorbeeld om ouderen langer zelfstandig en met plezier thuis te laten wonen bieden robots unieke mogelijkheden. Komende maanden zullen zij onderzoek doen om de veiligheid van drones te optimaliseren, zodat zij zonder zorgen in huiselijke omgevingen gebruikt kunnen worden.
Een dergelijk veilige drone is een belangrijke stap richting een drone die ouderen kan assisteren. Door hierop door te bouwen met de toevoegingen van kunstmatige intelligentie, in de vorm van detectie mechanismen, interactie (verbale communicatie, ogen, lichten) en autonomie kunnen drones ouderen ondersteunen in hun dagelijks leven. Zo kunnen ze zowel een extra oog, een hulpje en een maatje zijn.

Sinds vandaag is het DELA innovatielab een van de partners van Blue Jay. Vanuit het lab kijken we uit naar de ontwikkelingen die er Blue Jay plaatsvinden en hoe deze een eventuele integratie kunnen vinden met onze concepten.


Hoe ziet de wereld er over 10 jaar uit?

1-2-2019; Niemand kan voorspellen hoe de toekomst er uit ziet. Met deze vraag hebben wij onszelf uitgedaagd in ideation sessie. Met het team hebben we vragen beantwoord, gebrainstormd en getekend. Welke uitdagingen hebben we dan? Op het gebied van bijvoorbeeld: energie, geld, mobiliteit en gezondheid. En als we dan allemaal 100 worden, wat betekent dat dan voor je leven, werk, studie, woonsituatie?

Bekijk hier de visuele samenvatting gemaakt door Esther Emmely Gons van Next Amsterdam:

innovatie wereld over 10 jaar


In contact komen met start-ups

11-1-2019; Wij werken in een omgeving waar veel start-ups zitten, namelijk Microlab. Om met hen in contact te komen hebben we een uitnodiging uitgedaan voor een Eat & Meet. Zie het filmpje voor een overview van dit event:


Project P.S.:

30-10-2018; PS, een concept in ontwikkeling. Welk probleem lost het op, welke behoefte vervult het? En hoe?


Klup en Dela:

15-9-2018; Samenwerking Klup en DELA. Samen op de 50+ beurs. Samen dromen waarmaken.

Chat met onze medewerkers