• Overlijden melden - 0800 955 66 55 (24 uur per dag) 

Spellenportaal

Games tegen eenzaamheid en voor het verbinden van mensen

De sleutel tot goed oud(er) worden is het vermogen tot aanpassen. Aanpassen aan de veranderingen van jezelf en je omgeving. En van het sociaal kapitaal dat belangrijker wordt naarmate je ouder wordt. Een deel hiervan valt weg door overlijden, maar ook omdat jezelf minder goed in staat bent contacten te onderhouden en nieuwe te maken.

Chat met onze medewerkers

Wie speelt blijft jong van geest

Nieuwe technologieën om te verbinden en contact te leggen zijn er genoeg, maar zijn lastig toegankelijk door afnemende vaardigheden en technologische ontwikkelingen die daar niet in voldoende mate rekening mee houdt. Door (te) spelen kan je leren en ontdekken wat je nog kan ontwikkelen. Daarmee vergroot je de kans op aanpassen en nieuwe verbindingen leggen of bestaande versterken. En als je dat spelen dan ook nog eens vormgeeft met techniek en combineert met contact leggen bijvoorbeeld met je (klein)kinderen en omgeving dan wordt het laagdrempelig.

Een samenwerking tussen Radboud Universiteit, Games For Health en coöperatie DELA

In de samenwerking met Games for Health en de Radboud Universiteit wordt onderzocht of (verbindende) digitale spellen tussen ouderen en kinderen dit sociale probleem kunnen verminderen.

In kwartaal drie en vier van 2019 besteden we aandacht aan het ontwikkelen en testen van diverse prototypen. Wil je op de hoogte blijven van het project, neem dan contact op:

Neem contact op

Updates:

Augustus 2019 - NWO honoreert onderzoek naar games tegen eenzaamheid. Lees hier het persbericht >