• Overlijden melden - 0800 955 66 55 (24 uur per dag) 

Initiatieven van het Lab

Waar is het Lab mee bezig (geweest)?

Lopend

Fello app

Fello is een gedeelde agenda waarmee je samen voor een familielid zorgt. Je ziet in één oogopslag wie wat wanneer gaat doen en creëert zo overzicht. En met de chatfunctie heb je alles wat jullie bespreken over de zorg op één plek.

Overgedragen

Leaves

Roessingh Research and Development, het Nationale Ouderenfonds en coöperatie DELA gaan een online dienst met een virtuele agent ontwikkelen en implementeren die ouderen helpt met de rouwen na het overlijden van hun partner.

Overgedragen

Delen

Delen biedt een waardige en centrale plek om herinneringen, hulp en steun te verzamelen van iedereen in de omgeving van een overleden dierbare. Delen is sinds 2020 volledig geïntegreerd in de dienstverlening van DELA. 

Overgedragen

Spellen tegen eenzaamheid

In de samenwerking met Games for Health en de Radboud Universiteit wordt onderzocht of (verbindende) digitale spellen tussen ouderen en kinderen dit sociale probleem kunnen verminderen. Wij werken mee aan het wetenschappelijke onderzoek naar het effect van spellen op eenzaamheid. 

Afgerond

Before you Leave app

In deze app leg je met gemak herinneringen, verschillende periodes en gebeurtenissen in je leven vast. Maar helaas is deze app per 1 september 2019 uit de lucht.

Afgerond

Klup

De gezelligste app! Deze app is speciaal ontwikkeld voor 50 plussers+ en heeft als doel het ondernemen van leuke activiteiten en het ontmoeten van mensen met dezelfde interesses. De samenwerking met Klup is eind 2020 beëindigd. Wij wensen Klup veel succes in hun verdere ontwikkeling.