• Overlijden melden - 0800 955 66 55 (24 uur per dag) 

Nieuwe concepten voor vitaal ouder worden

Het innovatielab van DELA ontwikkelt nieuwe producten en diensten gericht op het verbinden van mensen, zodat zij er voor elkaar kunnen zijn en voor elkaar kunnen zorgen. Jan Pieter Meeuws is Concept Developer en gaat regelmatig in gesprek met experts op het gebied van vitaal ouder worden. Hij heeft gesproken met onder meer een filosoof, trendwatcher, geriater en theoloog. “De input die we van hen krijgen, gebruiken wij voor het ontwikkelen van nieuwe concepten.”

Thema's

Meeuws en zijn collega’s werken aan de hand van een aantal thema’s: bewegen, zingeving, zelfredzaamheid, techniek en de wisselwerking tussen verschillende generaties. Bewegen is een belangrijk thema. “Binnen de thema’s bewegen en intergenerationeel ontwikkelen we spellen voor grootouders en kleinkinderen. Dit draagt bij aan de vitaliteit én verbindt verschillende generaties.”

Eenzaamheid

Op het gebied van techniek en zelfredzaamheid werkt het innovatielab aan een voicetechniek. “Deze moet als assistent dienen, zodat mensen thuis een praatje kunnen maken en zich minder eenzaam voelen.”

Een groter doel

Voor het creëren van zingeving na het pensioen heeft DELA onlangs een meet-up georganiseerd. “Samen denken deze mensen na over maatschappelijke thema’s. Zo krijgen zij het gevoel dat ze mee blijven doen in de maatschappij. Daarnaast voorkomt het eenzaamheid, omdat je in contact komt met anderen en samen aan een groter doel werkt.”

Weet jij veel over één van deze thema’s en wil je DELA helpen bij het ontwikkelen van nieuwe concepten? Neem dan contact met ons op!

Chat met onze medewerkers