• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Sundar India

In het zonnetje; Sundar India. Bekijk het filmpje en lees het verhaal.

Chat met onze medewerkersOnlangs ontving coöperatie DELA de vier miljoenste verzekerde. Daar zijn wij trots op en dankbaar voor. Het feit dat DELA zo veel verzekerden telt, in Nederland en het buitenland, is een verdienste van alle mensen die al zo lang bij ons verzekerd zijn én alle nieuwkomers. Vele kleintjes maken samen sterk. Daardoor kunnen wij met vier miljoen mensen er zijn voor elkaar, elkaars lasten dragen en betekenis geven aan het leven.

 

Om deze mijlpaal samen te vieren gingen wij op zoek naar families die dit ook uitdragen en zich samen inzetten voor een goed doel. In ons ledenmagazine Kroniek plaatsten we een oproep waarin we vroegen wie zo’n familie kent en wat hun verhaal is. Uit alle mooie inzendingen hebben we vier families gekozen. Zij zijn door het DELA Fonds (verdiend) in het zonnetje gezet.

Sundar India

In 2012 maakten de Nederlandse zussen Naomi en Patries Hartog een onvergetelijke reis door India. Met name de vriendelijkheid en gastvrijheid van Vinod Yadav en diens familie lieten een onvergetelijke indruk achter. De zussen besloten geld in te zamelen om de familie te ondersteunen en boekten een ticket om – een jaar later - de cheque te overhandigen. Maar zover mocht het niet komen. In 2013 kwam Vinod te overlijden. ‘Weduwe zijn is een ontzettend lastige positie in India’, zegt Patries. Vanuit de drang iets te kunnen betekenen voor de Indiaanse familie zijn Naomi en Patries het initiatief Sundar India gestart. Met verschillende acties zamelen zij geld in voor een opleidingsprogramma voor de kinderen binnen de familie Yaday. Ook maakten zij de afspraak dat Vinod’s weduwe niet uitgehuwelijkt zou hoeven worden, maar terug naar school mocht.


 

 


 ‘Het is mooi dat het overlijden van iemand, hoe erg wij dat ook vinden, tot iets moois geleid heeft’.