• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
  • Intermediair

Column: Weten wat er leeft bij de klant

Door Fred van den Broek – In februari bezochten mijn compagnon en ik de door coöperatie DELA georganiseerde themabijeenkomst Uitvaart & Erfrecht in Amersfoort. We waren in de eerste plaats benieuwd naar welke informatie ‘de klant’ daar zoal te horen zou krijgen. Dat bleek een goed verhaal te zijn over zaken die je nu al kunt regelen rondom je overlijden, zonder commerciële bijbedoelingen.

Mensen zijn zich steeds meer bewust dat er zaken vastgelegd moeten worden. Toch denken we niet graag na over onze dood en wat dit met zich meebrengt. ‘Denk na over je uitvaart’, is dan ook de boodschap die DELA de aanwezigen op deze bijeenkomsten meegeeft. Laat je nabestaanden niet achter met moeilijke keuzes, maar zorg ervoor dat je wensen bij hen bekend zijn. Regel het nu alvast goed voor later.

Nuttige info, ook voor ons

In het eerste deel van de bijeenkomst ligt het accent op de uitvaart; welke mogelijkheden zijn er, wat houdt nabestaandenzorg in en welke dienstverlening kunt u nog meer verwachten van DELA? Het plezierige aan dit verhaal is dat de coöperatie zichzelf niet op de voorgrond zet, maar nuttige informatie en tips geeft over zaken die wel degelijk leven onder de mensen.
In onze praktijk krijgen we regelmatig te maken met situaties rondom een overlijden. We zijn een allround financieel kantoor en adviseren onze klanten van wieg tot graf. Een uitvaartverzekering nemen we dus vaak mee in ons advies. Ook voor ons was het goed om weer even te horen wat DELA voor nabestaanden kan betekenen.

Levenstestament leeft steeds meer

In het tweede deel is het de beurt aan de notaris om een aantal zaken toe te lichten over erfrecht en het levenstestament. Een onderwerp dat, zeker bij de oudere doelgroep die hier voornamelijk aanwezig is, in de belangstelling staat. Dit is toch de klantgroep die hier het meest over nadenkt, hoewel het onderwerp ook bij jongeren steeds meer gaat ‘leven’. Toevallig (of niet?) bracht een klant het levenstestament de volgende dag alweer ter sprake bij ons.

Tot slot nog een tip

Wat ons verder opviel waren de vragen over financiële zaken, zoals ‘Kunnen mijn kinderen straks mijn huis overnemen?’ en ‘Waar kan ik de uitkering van mijn levensverzekering het beste voor gebruiken?’. Typische vragen waar wij als financieel adviseur vaak mee te maken hebben. Vooral de gelegenheid om na het plenaire gedeelte je persoonlijke vraag nog even voor te leggen aan een expert, werd erg op prijs gesteld door de aanwezigen.
Kortom; een prima initiatief van coöperatie DELA. Ga ook eens een keer luisteren en nodig je klanten uit. Er is wel degelijk een markt voor.

Wilt u ook graag een themabijeenkomst bijwonen? Klik hier voor onze evenementenkalender