• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
  • Intermediair

FinRust en coöperatie DELA ondersteunen financieel adviseurs bij advies over risico’s van uitvaartkosten

Nieuwe software maakt advisering makkelijker

Coöperatie DELA en FinRust willen financieel adviseurs zo goed mogelijk ondersteunen bij de advisering over financiële risico’s bij overlijden. Samen presenteren zij nieuwe software die het voor de adviseur een stuk makkelijker maakt.

De onafhankelijk financieel adviseur is zowel voor FinRust als voor DELA een belangrijke partner om consumenten van advies te voorzien. De laatste jaren ziet DELA de behoefte aan advies over financiële risico’s en bemiddeling bij het afsluiten van producten, toenemen. Wat zijn de financiële gevolgen van een onverwachts overlijden? Denk aan de hypotheek op de woning, verlies aan inkomen en de kosten voor de uitvaart. Met de door FinRust ontwikkelde adviessoftware zijn de risico’s voor ieder individu makkelijk in kaart te brengen.

Breder advies
Eerder beperkte FinRust zich tot de derving van inkomsten. Nu wordt ook het risico van uitvaartkosten meegenomen. De adviseur gaat met zijn klant in gesprek over de hoogte van dat bedrag. Dit is afhankelijk van de specifieke wensen voor een uitvaart.

Op donderdag 15 oktober hebben we met FinRust een webinar over ‘advies bij overlijden’ georganiseerd. Het webinar is nog terug te kijken via deze link.