• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
  • Intermediair

Levensvraag: Wat zou je doen in je leven als er totaal geen beperkingen waren en waarom?

We werken allemaal (en ik nog steeds met veel plezier), omdat we eenmaal geld nodig hebben om allerlei leuke dingen te doen. Maar zou ik onbeperkt geld hebben, dan weet ik nog wel wat andere dingen waar ik mijn tijd zeer goed aan zou kunnen besteden. Tijd is trouwens ook zo’n beperking in mijn leven. Daar zou ik er graag 72 uur van in 1 dag willen hebben.

Veel belangrijker vind ik echter dat er geen beperkingen zouden zijn met betrekking tot je gezondheid. Oftewel dat je dus altijd gezond blijft ongeacht je leeftijd (of misschien wel het eeuwig leven hebben). Want daar kan namelijk geen geld tegenop! Dan mag het zelfs met wat minder geld, maar dat je tot in lengte van dagen kunt blijven genieten (want we moeten eens meer genieten van de kleine dingen in ons leven) van alle mooie dingen hier op onze aardbol.

Ik mocht het onlangs nog ervaren wat leeftijd met je doet (en ik ben nog maar net over de 50). Je denkt dat je nog van alles kan, maar een zweepslag en een trombosebeen zijn zo opgelopen, en dan heb ik het nog niet over een tennisarm, een golferselleboog, een ruisje op mijn hart en een te hoge leverwaarde. Allemaal blessures (beperkingen) die ik in een kort tijdsbestek heb mogen oplopen. Ik ben benieuwd wat de volgende blessure (beperking) is…

Zonder beperkingen, ongeacht je leeftijd, alle sporten en/of activiteiten kunnen blijven beoefenen, zou voor mij het summum zijn. Dan kan ik met volle teugen genieten van het leven (en als we op deze aarde ook nog eventjes lief zijn voor elkaar).

Zover is het jammer genoeg nog niet, maar de ontwikkelingen in de medische sector gaan gelukkig wel snel. Wellicht hebben ze iets gevonden, voordat het voltooid leven bij mij is aangebroken.

Het ga u allen goed.

Richard Storms
Storms Financiële Dienstverlening in Tilburg