• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
  • Intermediair

Levensvraag: Wanneer deed je voor het laatst iets voor het eerst? En wat was dat dan?

Een paar maanden geleden heb ik op uitnodiging van DELA meegedaan aan een mountainbiketocht. Het was voor mij een nieuwe ervaring. Vroeger reed ik wel op een crossfiets (BMX), maar dat was meer over de pleintjes en straten in de buurt. Omdat het me erg leuk leek, heb ik het geprobeerd.
Het was op een vrijdagmorgen. Ik ging op weg naar de Drunense duinen. Onderweg had ik, mede door de heftige regenval, veel file. Eenmaal aangekomen regende het nog steeds. Zodra iedereen er was, bleek dat we maar met 3 personen waren die nog nooit een mountainbiketoertocht hadden gemaakt. De rest had allemaal een eigen fiets met alles erop en eraan.
Eenmaal onderweg (van de 26 km) kwamen we erachter dat trainen niet zo'n gek idee is. We hebben moeten afzien; moe, spierpijn, zadelpijn en paar keer kramp. Gelukkig was het gestopt met regenen en zijn we uiteindelijk (als laatste) aangekomen.
Ik vond het toch wel machtig en hoop het toch nog vaker te mogen doen.

Een paar weken later heb ik alleen een TIA gehad. Gelukkig geen zware en ben ik er ‘goed’ vanaf gekomen. Hiervoor heb ik wel nog een paar behandelingen nodig en tot die tijd mag ik me van de arts niet zo inspannen (zoals tijdens de mountainbiketocht). Als de behandelingen goed verlopen hoop ik toch nog eens zoiets te doen.


Willem van de Nosterum
Financieel Advies