• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Scheiden

Over scheiden denk je liever niet na, maar soms is het wel de juiste beslissing. Je moet veel zaken regelen, zoals het opzeggen van de huur of het verkopen van het huis. Ook moeten er afspraken worden gemaakt over de zorg van de kinderen en heb je in sommige gevallen recht op partneralimentatie. Het is voor iedereen fijn als tijdens en na een scheiding alles goed wordt geregeld. Lees de tips van onder andere mediator Ine van Rooy en bekijk ons handige stappenplan en praatstuk.

Mediator: ‘Kinderen hebben er altijd last van als ouders gaan scheiden.’

Stappenplan scheiden

Het is voor iedereen fijn als tijdens en na een scheiding alles goed wordt geregeld, maar waar moet je allemaal aan denken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt voor mensen zonder kinderen.

Scheiden zonder dat je kinderen hebt? Hier moet je aan denken

Praat met je kind over de scheiding

Een scheiding is ingrijpend voor alle betrokkenen, met name als er kind(eren) in het spel zijn. Hoe betrek je jouw kind bij het proces en welke onderwerpen zijn belangrijk om te bespreken? Ons praatstuk helpt je op weg.

Scheiden en dan? 'Met hulp van een mediator maakten we afspraken.’

LEEF!

Wij helpen je graag met nadenken over emotionele en praktische zaken die nu en later mooier maken. Daarom versturen we meerdere keren per jaar de nieuwsbrief LEEF!. Inschrijven voor de LEEF! kan via onderstaande knop.