• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Vraag hulp bij rouw

Hoe je de draad van het leven weer oppakt na verlies is voor iedereen anders. Jouw dierbaren kunnen je hierbij helpen. In het praatstuk omschrijven we onderwerpen en tips om in gesprek te gaan met je naasten.

Samen met anderen rouwen en doorleven

Misschien heb je pasgeleden iemand verloren, of misschien is het al een tijdje terug. Jouw dierbaren zijn nu belangrijker dan ooit, want je hebt ze nodig om de draad van het leven weer op te kunnen pakken. Ze kunnen je praktisch ondersteunen, je helpen even aan iets anders te denken of er ‘gewoon zijn’. Maar hoe geef je aan waar jij behoefte aan hebt?

In deze download geven we je handvatten om het gesprek met je omgeving aan te gaan. Zie het als een praatstuk, dat je kan helpen om jouw rouwproces en de rol van anderen daarin bespreekbaar te maken. We behandelen veelvoorkomende vragen en geven tips hoe je je omgeving kan betrekken bij jouw rouwproces. Want mensen herinneren anders, rouwen anders. Ieder op zijn eigen manier. Het is goed om daarover te praten, zodat je elkaar kunt steunen als dat nodig is.

Ken je ons online wensenboekje al? Je kunt eenvoudig aangeven hoe jouw afscheid eruit moet komen te zien. Je nabestaanden zien dan in een oogopslag welke zaken er moeten worden geregeld. Wil je weten hoe je je uitvaartwensen kunt verzekeren? Bekijk dan de mogelijkheden van de uitvaartverzekering van DELA.

Tip

Download het praatstuk dat je helpt om samen met anderen de draad van het leven weer op te pakken.