• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Bekijk meer uitvaartverhalen

Op zoek naar meer uitvaartverhalen of informatie over het regelen van een uitvaart in de Achterhoek? Bekijk dan onze informatiepagina.

 

Beluister de podcast 'Leven & Dood'

Uitvaartverzorgers van coöperatie DELA Fardau, Gea, Anita, Jasper en Melissa uit de regio Achterhoek vertellen over: verwacht en onverwacht overlijden, uitvaartwensen en wat kun je vooraf regelen, uitvaartverzorging in de Achterhoek, kind en uitvaart en persoonlijke uitvaarten.

'Hoe doe je dat toch, werken als uitvaartverzorger? Ik zou het niet kunnen, de hele dag met verdriet bezig zijn. Neem je het verdriet niet mee naar huis?' Het zijn veelgestelde vragen die we bij DELA regelmatig horen. Dit heeft uitvaartverzorgers in de regio Achterhoek geïnspireerd om een serie podcasts op te nemen waarbij de mens achter de uitvaartverzorger centraal staat.

Iedere aflevering behandelen we een ander thema. In deze serie zitten uitvaartverzorgers Jasper, Melissa, Anita en Gea aan tafel.

Podcast #4 met Anita: wat kun je vooraf regelen?

We hebben het met Anita over zaken die je bij leven kunt regelen. Wat kun je regelen als je weet dat je komt te overlijden? Wil je een crematie of begrafenis? Zijn er andere uitvaartwensen? Wat is het verschil tussen een testament en een levenstestament?

Podcast #3 met Jasper: de mens achter de uitvaartverzorger

In deze podcast vertelt Jasper over hoe het is om uitvaartverzorger te zijn. Wat doet het met je als mens? Op dit moment is hij als Rotterdammer werkzaam in de regio Twente en Achterhoek. Zijn er verschillen in afscheid nemen in het westen en in het oosten van ons land?

Podcast #2 met Melissa: persoonlijke uitvaarten

Met Melissa praten we over persoonlijke uitvaarten. Afscheid nemen kan maar één keer en een persoonlijk afscheid is heel mooi. Maar hoe maak je een uitvaart persoonlijk? En welke mogelijkheden zijn er allemaal?

Podcast #1 met Gea: 'eigen' verlies als uitvaartverzorger

Gea verloor na een kort ziekbed haar man. In deze podcast vertelt ze hoe het is om als uitvaartverzorger op de stoel van de nabestaande te zitten. Ook bespreken we een verwacht en onverwacht overlijden, wat is het verschil? Bijvoorbeeld bij het verlies van een kind. Ook hebben we het over humor. Is dat gepast in ons werk?