• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Wat kost jouw uitvaart?

Waar wil je dat de uitvaart plaatsvindt, welke bloemen en welke rouwauto kies jij? Er zijn allerlei wensen van invloed op de kosten van je uitvaart. Bereken de kosten van jouw wensen.

Koffietafel, cake of bitterballen? Hoe duur is jouw uitvaart?

Begraven of cremeren? Een standaard of zelf ontworpen kist? Cake of bitterballen? Aan iedere uitvaartwens zijn weer andere kosten verbonden. Wat zijn jouw uitvaartwensen en hoeveel kosten ze?

Begraven?

Bij een begrafenis komen vaak meer kosten kijken dan bij een crematie. Een begrafenis kost gemiddeld zo’n 2.400 euro, met kosten voor personeel, vervoer en formaliteiten. De kosten voor onder andere de kist, opbaring en koffietafel zijn daar niet bij inbegrepen. Ook komen daar de kosten voor grafrechten, onderhoud en een grafsteen nog bij. De prijs voor een grafsteen kan tussen de duizend en paar duizend euro liggen en de grafkosten verschillen per gemeente, per begraafplaats en per soort graf. Gemiddeld betaal je bij DELA in totaal € 9.500 voor een begrafenis.

 Met name de grafkosten hebben een grote impact op de kosten van een begrafenis. 

Ken je ons online wensenboekje al? Je kunt eenvoudig aangeven hoe jouw afscheid eruit moet komen te zien. Je nabestaanden zien dan in een oogopslag welke zaken er moeten worden geregeld. Wil je weten hoe je je uitvaartwensen kunt verzekeren? Bekijk dan de mogelijkheden van de uitvaartverzekering van DELA.

Cremeren?

Ook een crematie kost gemiddeld zo’n 2.400 euro, met kosten voor personeel, vervoer en formaliteiten. De kosten voor onder andere de urn, opbaring en koffietafel zijn daar niet bij inbegrepen. Daarnaast zijn er kosten verbonden aan de bestemming van de as. Een inschatting van enkele kosten: ongeveer 1.325 euro voor cremeren en as uitstrooien en zo’n 1.500 euro voor cremeren en bijzetten in urnenmuur. Gemiddeld betaal je bij DELA in totaal € 7.500 voor een crematie.
 Je kunt as ook verwerken in een tastbare herinnering, zoals een sieraad of een tatoeage. 

Kist?

Een eenvoudige of een luxe kist, een bedrukte of een duurzame kist. Waar geef jij de voorkeur aan? De prijzen variëren: een basis kist kost volgens onze schatting zo’n 500 euro, een duurzame kist kost ongeveer 750 euro, voor een bedrukte kist betaal je zo’n 1.650 euro en voor een luxe kist staat een bedrag van ongeveer 1.500 euro.
 Je kunt zelf je kist ontwerpen, bijvoorbeeld door ‘m te laten beschilderen of spuiten in een andere kleur. 

Napraten?

Als je wil, kunnen je nabestaanden nog even napraten na de afscheidsbijeenkomst. De meest voorkomende opties inclusief prijsindicatie: koffie, thee en cake voor ongeveer 6 euro per persoon, lunch met soep en broodjes voor zo’n 10 euro per persoon of borrel met hapjes voor ongeveer 15 euro per persoon.
 Je kunt een extra bedrag invullen voor overige wensen, zoals een etentje voor de familie na de dienst. 

Hoe duur is jouw uitvaart?

Waar wil je dat de uitvaart plaatsvindt, welke bloemen hebben je voorkeur en in welke rouwauto wil je worden vervoerd? Zoals je ziet, zijn er nog allerlei andere wensen die van invloed zijn op de kosten van je uitvaart. Ga naar de website van DELA en bereken de kosten van jouw uitvaart.

Door lokale prijsverschillen en extra wensen kunnen de kosten op het moment van de uitvaart hoger of lager zijn.