• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Uitvaartwensen

De helft van de Nederlanders (52%) heeft wel wensen voor zijn of haar afscheid, maar spreekt deze niet uit of legt ze niet vast. Laat je inspireren met meer feiten & cijfers rondom uitvaartwensen van Nederlanders.

 

Jouw wensen, de herinnering van je naasten

Over welke wensen hebben mensen een uitgesproken mening? En als ze een uitgesproken mening hebben, leggen ze die dan ook vast? 52% van de Nederlandse bevolking doet dat niet, zo bleek uit onderzoek van coöperatie DELA. In hetzelfde onderzoek werd er gekeken naar de meest voorkomende wensen, wat mensen denken dat een uitvaart kost en op wat voor manier ze zaken vastleggen.

Vul nu je wensenboekje in
Met het online wensenboekje geef je eenvoudig aan hoe jouw afscheid er uit mag komen te zien. Het geeft je nabestaanden rust en helpt ze op weg.

Waarom moet ik nu al nadenken over mijn uitvaartwensen?

Uitvaartverzorgster Bianca zegt dat het vastleggen van je uitvaartwensen hetzelfde is als zorgen voor je naasten. ‘Kort na een overlijden zijn er heel veel belangrijke beslissingen te nemen. En dan ben je ook nog eens ontzettend emotioneel en kwetsbaar. Je wilt het zo graag goed doen voor je dierbare, terwijl je hartstikke verdrietig bent. Dan is het fijn om iets van houvast te hebben.’ Het hele gesprek met Bianca lees je hier

Misschien wil je wel graag zaken vastleggen maar weet je niet goed waar je moet beginnen. Door te zien hoe de rest van Nederland kiest, kom je wellicht op ideeën. En realiseer je dat het soms ook goed is om te weten wat je niet wilt.

Een uitvaart regelen zoals jij dat graag wil
Ook zonder verzekering helpt DELA je bij het regelen van een persoonlijk afscheid. Bekijk de mogelijkheden voor het regelen van een uitvaart zonder verzekering of maak een geheel vrijblijvende afspraak om je uitvaartwensen te bespreken.

Download onze infographic met feiten en cijfers over uitvaartwensen

De helft van de Nederlanders (52%) heeft wel wensen voor zijn of haar afscheid, maar spreekt deze niet uit of legt deze niet vast. Heel belangrijk om wel te doen, zodat het afscheid persoonlijk en eigen is, en een mooie herinnering blijft voor je naasten. Laat je inspireren met onze download feiten & cijfers rondom uitvaartwensen van Nederlanders.

Weet je al wat je wensen zijn? Leg ze dan vast in een wensenboekje.