• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Help je kinderen

Het is soms moeilijk om er tijdens je eigen rouwproces óók honderd procent voor je kinderen te zijn. Wat kun je precies voor ze betekenen? Download het praatstuk, dat je concrete handvatten geeft om met je kinderen in gesprek te gaan.

 

Help je kinderen de draad van het leven weer op te pakken

Na verlies van een dierbare heb je als ouder een dubbele taak: je moet zelf de draad van het leven oppakken én je moet je kinderen ondersteunen hetzelfde te doen. Dat laatste gaat vaak gepaard met veel twijfels en onzekerheden. Waar hebben je kinderen wel en geen behoefte aan? Hoe weet je hoe het met ze gaat?

Daan Westerink, rouwdeskundige: ‘Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de ouders geen idee heeft hoe het na een overlijden van een dierbare écht met hun kind gaat.’ In deze download geven we je handvatten om het gesprek over rouw met je kinderen aan te gaan en ze zo te helpen door te leven. Daarbij hebben we een onderscheid gemaakt tussen kleine kinderen en pubers.
Kleurplaten

Kindertherapeut Marieke de Boer ontwikkelde speciale kleurplaten die kinderen helpen verdriet en herinneringen aan een overleden dierbare een plekje te geven.

Download het praatstuk

Wat kun je betekenen voor je kinderen? Hoe weet je zeker of ze hun verdriet een goed plekje aan het geven zijn? Vraag het ze! Met het praatstuk helpen we je om hierover in gesprek te gaan met je kinderen.