• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

In gesprek met je kind

Leer je kind wat geld opzijzetten en rood staan betekent. Kortom: wat de waarde van geld is. In het praatstuk helpen we je om het gesprek aan te gaan met je kind.

 

Handvatten voor de financiële opvoeding van je kind

Kinderen die al op jonge leeftijd leren hoe ze met geld om moeten gaan, komen later minder vaak in de financiële problemen. Ook pubers en jongvolwassenen kan het enorm helpen om samen het gesprek aan te gaan over geld. Deze jongens en meisjes zijn de consumenten van later. Door het goede voorbeeld te geven en te leren hoe geld werkt, kunnen zij later op eigen benen staan.

Met het praatstuk ‘Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind financieel zelfstandig wordt?’ krijg je handvatten voor de financiële opvoeding van je kind. Met o.a. tips over zakgeld en het goede voorbeeld geven en hulp bij het bespreekbaar maken van geld bij pubers en jongvolwassenen.

DELA CoöperatiespaarPlan met 2% vaste rente
Je geeft je kinderen graag een goede basis mee in het leven. Je wilt dat ze het goed hebben, alle kansen krijgen die ze verdienen. Of het nu gaat om een opleiding, rijbewijs of een eerste huis. Met de spaarverzekering van DELA, het DELA CoöperatiespaarPlan, zet je geld opzij tegen een vaste rente van 2%. Het DELA CoöperatiespaarPlan valt niet onder het depositogarantiestelsel, omdat DELA geen bank is.

Download het praatstuk

Leer je kind wat geld opzijzetten en rood staan betekent. Kortom: wat de waarde van geld is. Door hier bewust mee bezig te zijn én het onderwerp ‘geld’ bespreekbaar te maken leert je kind het meeste. Met het praatstuk helpen we je om het gesprek aan te gaan met je kinderen.