• Vragen? 088-3352115 (ma-vr: 8.45-17.00) of via webshop@dela.org
  • naar dela.nl
  • Gratis verzending
  • Snelle bezorging
  • Gratis retourneren

Vingerafdruk en vingerafdruksieraden

Een vingerafdruk legt de laatste aanraking voor altijd vast. Je kunt de afdruk bewaren of laten verwerken in bijvoorbeeld een vingerafdruksieraad of andere tastbare herinnering. Als nabestaande kan het fijn zijn om deze blijvende herinnering van je dierbare te hebben. Daarom bieden wij bij DELA de mogelijkheid een vingerafdruk af te nemen. Afhankelijk van de regio hanteren wij twee verschillende werkwijzen: de digitale vingerafdruk en de vingerafdruk op papier.

Chat met onze medewerkers

De vingerafdruk

Digitale vingerafdruk
In sommige regio’s maken we op verzoek, en alléén met toestemming van de nabestaanden, een digitale vingerafdruk en bewaren deze in een veilige digitale kluis*. Als je de vingerafdruk digitaal wilt ontvangen, is deze te bestellen via onze webshop
* De vingerafdrukken die digitaal door DELA zijn afgenomen, worden niet oneindig opgeslagen; na verloop van tijd worden deze uit veiligheidsoverweging automatisch verwijderd. Wil je dat we de vingerafdruk per direct verwijderen, dan kan dat uiteraard. Je kunt dit kenbaar maken via vingerafdruk@dela.org
Vingerafdruk op papier
In andere regio’s maak je de vingerafdruk, als je dat wenst, zelf op papier, met behulp van de herinneringsset die je via de uitvaartverzorger kunt afnemen. 

De vingerafdruk verwerken in een sieraad
Het is mogelijk de vingerafdruk op een sieraad te laten plaatsen. De edelsmid ontwerpt de sieraden en graveert hierin de lijnen van de digitale vingerafdruk. Zo ontstaat een persoonlijke herinnering in het unieke sieraad. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze collectie vingerafdruksieraden.

Is de vingerafdruk digitaal afgenomen? Het is dan niet nodig om de vingerafdruk eerst los te bestellen. Met het dossiernummer en e-mailadres van de opdrachtgever van de uitvaart, die je tijdens het bestelproces invoert, kunnen we de vingerafdruk ophalen voor de edelsmid. 
Als je de vingerafdruk op papier hebt afgenomen met behulp van de herinneringsset, dien je de vingerafdruk eerst zelf te digitaliseren en naar ons te verzenden. Digitaliseren kan eenvoudig door het maken van een foto met een mobiele telefoon. Op dela.nl/herinneringsset staat stap voor stap uitgelegd hoe je dit het beste doet.

Je kunt kiezen uit een hanger van goud of zilver voor aan bijvoorbeeld een collier. De hangers zijn er in verschillende vormen: ovaal, rond, vierkant, hart, ster, ying-yang, vogel, vlinder, vis, kruis, klavertje vier of traan. Ook zijn er hangers met zirkonia’s of briljanten en kan je kiezen of je de hanger met of zonder rand wilt. Bij een aantal hangers is het mogelijk ook een beetje as van je dierbare in te bewaren. Een bijpassend collier of bedelarmband voor de hanger kan je er apart bij bestellen.

Bedelarmband

De bedelarmbanden waar je de hanger met as of vingerafdruk aan kunt hangen, zijn van zilver of RVS. De lengte verschilt van 14 tot 23 centimeter. Meet je pols op zodat de armband goed om uw pols hangt. Met een mooie strakke, maar ronde vormgeving van de bedelarmband komt je hanger prachtig tot zijn recht. Voor meer licht is er ook een armband met zirkonia’s.

Ringen

De gouden en zilveren ringen zijn zwaar uitgevoerd. Je kunt kiezen uit een strak of rond design met een glanzende afwerking. Vind je een matte afwerking mooier? Een gematteerde afwerking is ook mogelijk.

Hulp nodig?

Voor advies op maat helpen onze ervaren medewerkers je graag met het kiezen van de juiste uitvoering. Stuur een e-mail naar webshop@dela.org of bel 088 335 21 15 (bereikbaar op werkdagen van 8.45 tot 17.00 uur).

 

Meer info over: