Urnen

Op deze pagina vind je de verschillende mogelijkheden die er zijn om as van je dierbare te bewaren in een urn. Ze zijn gemaakt van keramiek, metaal, glas of van natuurlijk, biologisch afbreekbaar materiaal.

Bekijk onze collectie

Vindt wat u zoekt in onze webshop

  • Ervaren medewerkers
  • Snelle en nette bezorging
  • Kostenloos retourneren

Grootte urn

Na crematie moet u rekening houden met een hoeveelheid as tussen de 2,5 en 4 liter. Elke urn heeft een andere inhoud. Bij de productdetails zie je de inhoud van de urn. Je kunt er ook voor kiezen om de as te verstrooien en een deel te bewaren. Of om de as te verdelen onder meerdere personen. Kies dan voor een mini-urn (ook wel keepsake genoemd). Hierin kan je een kleinere hoeveelheid as bewaren. 

Traditionele en decoratieve urnen

Grofweg zijn urnen te verdelen in twee soorten: traditionele en decoratieve. Een traditionele urn is een urn zoals je die waarschijnlijk kent van plaatjes. Het model is een beetje vaasachtig. Decoratieve urnen zijn vaak niet direct herkenbaar als urn. Denk aan een urn in de vorm van een boeddha, vogel of iets abstracts. 

 

Materialen

Urnen worden van allerlei materialen gemaakt. Bijvoorbeeld keramiek, glas, messing of tin. Kies iets wat past bij de persoonlijkheid van je nabestaande, of stem de urn af op je interieur. Komt de urn buiten te staan? Kies dan een urn die daarvoor geschikt is. Bij de urnkenmerken staat of de urn wel of niet buiten kan staan. 

Bio-urn

Bio-urnen zijn speciaal gemaakt om in de natuur te worden opgenomen. Deze biologisch afbreekbare urn zal na verloop van tijd in de aarde of water oplossen. 

Asverwerking

Zie je er tegenop om de as zelf in een urn te doen? Dan kan je je uitvaartbegeleider, of medewerker van het crematorium vragen de urn te vullen. Om de as te beschermen, kan de as eerst in een aszak gedaan worden. Deze zak gaat in de urn.

De makers

Ber van Reden uit Schoonhoven maakt voor DELA de urnen van keramiek. Zijn jarenlange ervaring zie je terug in verschillende unieke ontwerpen. Ber van Reden maakt alle urnen helemaal met de hand. Het is een echte kunstvorm. Met klei geeft hij de urn op de pottenbakkersschijf vorm. De urn droogt in de oven op een temperatuur van ruim 1.200 graden. Van Reden neemt hiervoor ruim de tijd, waardoor hij scheuren in de urn voorkomt. Na het drogen werkt hij de urn af met een gekleurde glazuurlaag. 

Dick Kroes maakt de glazen urnen en glasrelieken voor DELA. Hij heeft een eigen atelier in De Wijk. Glasblazen is een eeuwenoud ambacht. Het vergt veel geduld, ervaring en toewijding van de glasblazer. De glasblazer bewaart het heldere, vloeibare glas in een kuipoven die dag en nacht aan staat. De oven heeft een temperatuur van meer dan 1.100 graden. Met een stalen blaaspijp haalt de glasblazer het glas uit de oven. De uiteindelijke vorm van de urn ontstaat door lucht in het glas te blazen met behulp van de stalen blaaspijp en door het glas te vormen met een natte, houten vorm of door het met de hand te vormen met behulp van een natte krant.

Hulp nodig?

Voor advies op maat helpen onze ervaren medewerkers je graag met het kiezen van de juiste uitvoering. Stuur een e-mail naar webshop@dela.org of bel 088 335 21 15 (bereikbaar op werkdagen van 8.45 tot 17.00 uur).

 

Meer info over:

 

cta bio urn

Bekijk alle mogelijkheden

 

Veelgestelde vragen over onze urnen

Wat is de levertijd van de producten?

Dat verschilt. Niet-gepersonaliseerde producten die we op voorraad hebben, bezorgen we binnen 2-3werkdagen. De levertijd van producten waarin as of een vingerafdruk is verwerkt, bedraagt 4 tot 6 weken. Mocht de levertijd toch afwijken dan nemen we altijd contact met u op.

Is het mogelijk om een product na levering te ruilen als blijkt dat ik iets anders wil?

Ja, dit is soms mogelijk. Neem hiervoor contact op met met onze webshop. Stuur een e-mail naar webshop@dela.org of bel 088 335 21 15 (bereikbaar op werkdagen van 8.45 tot 17.00 uur).

Waar wordt mijn bestelling bezorgd?

U kunt zelf een bezorgadres aangeven. Dat kan uw eigen adres zijn, maar u mag uw bestelling ook op een ander adres laten bezorgen. Daarnaast kunt u een product ook laten bezorgen bij een van onze grotere locaties. In dat geval neemt de locatie contact op als het product is ontvangen.

Waar kan ik advies krijgen bij het maken van een keuze?

Voor advies kunt u contact opnemen met onze webshop. Stuur een e-mail naar webshop@dela.org of bel 088 335 21 15 (bereikbaar op werkdagen van 8.45 tot 17.00 uur).

U kunt ook naar een uitvaartcentrum gaan, en samen met een medewerker een artikel uitzoeken en bestellen.

Kan DELA de urn voor mij vullen?

Ja, wij doen dit graag voor u. Hiervoor kunt u een afspraak maken met het crematorium. Wilt u dit liever zelf doen? Dan mag dat natuurlijk ook.

Heb je vragen aan onze servicedesk?

Chat met onze medewerkers