• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Weet je wat een studerend kind kost?

Je zoon of dochter is nog klein. En het moment van de studiekeuze is nog ver weg. Toch is het goed om nu al na te denken over later. Want zoals je weet, trekt de overheid zich steeds meer terug. Wat betekent dat je als ouder grotendeels zelf de kosten voor een studie moet betalen. Om je een inzicht te geven wat de kosten zijn, hebben wij bij het Nibud* opgezocht wat de huidige kosten zijn. Op dit moment, kost een jaar studeren inclusief studieboeken, kamerhuur en levensonderhoud ongeveer € 13.000.

* Onderzoek uitgevoerd in samenwerking met Multiscope onder 500 respondenten, oktober 2015.
Bron: Nibud: http://www.nibud.nl/consumenten/wat-kost-studeren

Waarom geld opzijzetten bij coöperatie DELA?

Het is misschien niet echt logisch om bij DELA te starten met geld opzijzetten. Toch hebben wij een hele mooie spaarverzekering, het DELA CoöperatiespaarPlan. Rentes die banken bieden zijn laag en dalen nog steeds. Daarom is het goed om te weten dat er alternatieven zijn. Kijk eens naar onze vergelijker en bekijk de details. Zo kunt je zelf beoordelen wat het beste bij je past.

Wat kost studeren?

Als ouder hoop je dat je kind uiteindelijk gaat studeren. Maar die studie is vaak niet goedkoop. Veel ouders kiezen er daarom voor om maandelijks geld opzij te zetten.

Lees meer

Alvast geld opzijzetten voor de studiekosten

U kunt nu al bouwen aan een mooie toekomst voor uw kind met onze spaarverzekering, het DELA CoöperatiespaarPlan. Zo heeft u straks alvast een mooi startbedrag voor de studie van uw kind. Het DELA CoöperatiespaarPlan valt niet onder het depositogarantiestelsel.

Lees meer

Waarom bij DELA?

Het is voor u wellicht niet echt logisch om bij ons te starten met geld opzijzetten. Toch hebben wij een hele mooie spaarverzekering. Rentes die banken bieden zijn laag en dalen nog steeds. Daarom is het goed om te weten dat er alternatieven zijn. Kijk eens naar onze vergelijker en bekijk de details. Zo kunt u zelf beoordelen wat het beste bij u past.

Kenmerken
Wat is het?
Feiten op een rij

De spaarverzekering van DELA

 • Vaste rente van 2,00%.
 • Voor de lange termijn, minimaal 10 jaar, maximaal 30 jaar.
 • Tussentijds opnemen is niet mogelijk. Beëindiging binnen 10 jaar kost € 150.
 • Minimuminleg is € 10 per keer.
 • Periodiek inleggen kan tot maximaal € 2.400 per jaar.
 • Eenmalig inleggen of bijstorten kan per jaar tot een totaalbedrag van € 12.000 op je polis(sen). DELA kan in de toekomst de mogelijkheid tot bijstorten stopzetten. Lees verder.
 • Het DELA CoöperatiespaarPlan valt niet onder het depositogarantiestelsel.

Geld opzijzetten voor mooie doelen in het leven 

 • Je zet geld opzij tegen een vaste rente van 2,00%. Je kunt kiezen voor een periodieke inleg (bijvoorbeeld iedere maand), een éénmalige inleg of voor beide. De minimuminleg is € 10 per keer. Periodiek inleggen kan tot maximaal € 2.400 per jaar. Eenmalig inleggen of bijstorten kan per jaar tot een totaalbedrag van € 12.000 op je polis(sen). DELA kan in de toekomst de mogelijkheid tot bijstorten stopzetten. Lees alle details over inleggen.
 • Je sluit de spaarverzekering af voor minimaal 10 jaar en maximaal 30 jaar. Het kan gebeuren dat je je spaarverzekering toch wilt stoppen binnen de eerste tien jaar. Dan betaal je € 150 afkoopkosten. Na tien jaar kun je stoppen zonder afkoopkosten.
 • Tussentijds geld opnemen kan niet. Als je denkt dat je tussentijds geld nodig hebt voor bepaalde uitgaven, dan is deze spaarverzekering voor jou niet geschikt.
 • Het is een verzekering: extra uitkering van 10% bij overlijden voor het einde van de looptijd.
 • Coöperatie DELA valt niet onder het depositogarantiestelsel.

Voor wie

Je kunt een spaarverzekering afsluiten voor jezelf, voor je kind of voor je kleinkind. De persoon die als verzekerde op de polis staat, moet op de einddatum van de spaarverzekering jonger dan 75 jaar zijn. Bij een minimale looptijd van de spaarverzekering van 10 jaar kun je dus tot uiterlijk 1 dag vóór je 65ste verjaardag als verzekerde op de polis worden aangemeld. Omdat we rekening houden met een verwerkingstijd adviseren we de spaarverzekering aan te vragen minimaal 2 weken voordat je 65 jaar wordt.

Er zijn verschillende rollen bij een spaarverzekering. Lees meer informatie over wie de verzekerde en verzekeringsnemer is en wat de mogelijkheden zijn.

Zelf doen of met persoonlijk advies?

Op onze website kun je het DELA CoöperatiespaarPlan direct online afsluiten. Je ontvangt hiervoor geen advies. Dit betekent dat je zelf beoordeelt of het product bij je past en wat de gevolgen van je keuze zijn voor je financiën. Vind je het fijner om advies te krijgen? Dan kun je een afspraak maken met een adviseur van DELA. Wij zijn wettelijk verplicht om hiervoor advieskosten in rekening te brengen. Hoeveel deze kosten zijn, lees je in het kostenoverzicht dienstverlening. Klik hier om een afspraak te maken met één van onze adviseurs.

Geld opzijzetten bij DELA? Vreemd? Nee hoor

Al meer dan 80 jaar beheren wij als coöperatie geld voor ruim 3 miljoen leden. Onze leden betalen iedere maand een klein bedrag aan premie. Alle bedragen samen laten we groeien. Dat kunnen wij natuurlijk ook voor andere doelen dan een uitvaart doen. Precies wat we dus doen met het DELA CoöperatiespaarPlan.

Kenmerken van het DELA CoöperatiespaarPlan

Wat is het DELA CoöperatiespaarPlan? 

Met het DELA CoöperatiespaarPlan zet je al geld opzij vanaf een klein bedrag per maand voor een doel op langere termijn. Stortingen bij aanvang of tussentijds zijn ook mogelijk binnen de voorwaarden die gelden. Je bepaalt zelf hoe vaak en hoeveel geld je opzijzet.

Voor wie?
 • Je kunt een spaarverzekering afsluiten voor jezelf, voor je kind of voor je kleinkind.
 • De persoon die als verzekerde op de polis staat, moet op de einddatum van de spaarverzekering jonger dan 75 jaar zijn. Bij een minimale looptijd van de spaarverzekering van 10 jaar kun je dus tot uiterlijk 1 dag vóór je 65ste verjaardag als verzekerde op de polis worden aangemeld. Omdat we rekening houden met een verwerkingstijd adviseren we de spaarverzekering aan te vragen minimaal 2 weken voordat je 65 jaar wordt.
 • Er zijn verschillende rollen bij een spaarverzekering. Lees meer informatie over wie de verzekerde en verzekeringsnemer is en wat de mogelijkheden zijn.
Voorwaarden Algemene Voorwaarden DELA CoöperatiespaarPlan.pdf

Wanneer kan DELA de voorwaarden veranderen?

DELA mag de voorwaarden veranderen. Klik hier voor meer informatie.
Brochure Brochure DELA CoöperatiespaarPlan.pdf
Vaste rente van 2,00%

Het gaat om geld dat je minimaal de komende 10 jaar niet nodig hebt. Doordat je je geld zolang wegzet, kunnen wij je de vaste rente bieden van 2,00%.

Wat is het verzekeringsdeel?

Een spaarverzekering is een combinatie van geld opzijzetten en verzekeren. Het verzekeringsdeel dekt een overlijdensrisico. Dit houdt in dat als de verzekerde overlijdt vóór het einde van de looptijd van de verzekering, degene voor wie je geld opzijzet het tot dan toe opgebouwde bedrag plus 10% extra ontvangt.

Om deze 10% extra uit te keren, berekenen we per jaar een risicopremie van 0,06% over het saldo. Je hoeft deze risicopremie niet apart te betalen. Om ervoor te zorgen dat je 2,00% netto rente per jaar overhoudt, krijgt je van DELA namelijk een bruto rente van 2,06%.

Minimuminleg De minimum inleg is € 10 per keer.
Maximuminleg

Periodiek inleggen kan tot maximaal:

 • € 200 per maand
 • € 600 per kwartaal
 • € 1.200 per halfjaar
 • € 2.400 per jaar

Eenmalig inleggen of bijstorten kan per jaar tot een totaalbedrag van € 12.000 op je polis(sen). DELA kan in de toekomst de mogelijkheid tot bijstorten stopzetten. Lees meer informatie over inleggen.

Inleg wijzigen  Je kunt je periodieke inleg wijzigen. Je bepaalt zelf hoeveel en hoe vaak je wilt inleggen. 
Looptijd  Je kiest zelf de looptijd van de spaarverzekering. De minimale looptijd is 10 jaar, de maximale looptijd is 30 jaar.
Geld opnemen  Tussentijds geld opnemen kan niet. Je kunt wel je verzekering beëindigen. Dan ontvang je het saldo in de verzekering min afkoopkosten van € 150. Bij een beëindiging na 10 jaar, keren wij het volledige saldo uit zonder afkoopkosten. 
Verzekering beëindigen 

Wil je jouw spaarverzekering beëindigen binnen tien jaar na de begindatum? Dan betaal je € 150 aan kosten. Deze houden wij in op het saldo. Na tien jaar kun je beëindigen zonder kosten. Wij maken het saldo over.

Om de spaarverzekering te beëindigen ga je naar www.dela.nl/mijndela. Hier kies je de optie: wijzig mijn spaarverzekering. En vervolgens kies je: polis beëindigen. Je geeft dan zelf aan per welke datum je de polis wilt beëindigen. Je kunt ook bellen naar onze Klantenservice op telefoonnummer 040 260 15 00. De Klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 en 20.00 uur.

Afhandeling van de verzekering na overlijden Lees meer informatie over wat er gebeurt met de spaarverzekering in geval van overlijden voordat het einde van de looptijd is bereikt.
Wanneer niet geschikt voor jou?
 • De spaarverzekering van DELA is niet geschikt voor jou als je denkt het geld binnen 10 jaar nodig te hebben.
 • Het DELA CoöperatiespaarPlan is niet geschikt als buffer voor onvoorziene uitgaven. Het is een spaarverzekering voor de lange termijn.
 • Het DELA CoöperatiespaarPlan is ook niet geschikt als je een groot bedrag in één keer voor langere tijd vast kunt zetten.
Advies- en distributiekosten

Wanneer je de spaarverzekering direct bij ons afsluit gelden de advies- en/of distributiekosten uit ons Dienstverleningsdocument Vermogen opbouwen. Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van een verzekeringsaanvraag. Sluit je de verzekering online af? Dan betaal je € 11,50 distributiekosten.

Ga je naar je financieel adviseur of tussenpersoon? Dan zal deze de kosten van zijn dienstverlening vooraf duidelijk maken en reken je direct met hem af.

Aanvullende informatie

 

Alle documenten rondom het DELA CoöperatiespaarPlan verzameld.
                      

Nationale opvangregeling

Coöperatie DELA valt niet onder het depositogarantiestelsel.

DELA valt als verzekeraar onder de nationale opvangregeling van De Nederlandsche Bank en het Verbond van Verzekeraars. Deze regeling biedt niet dezelfde zekerheid als het depositogarantiestelsel.

   
 • 040 260 15 00 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
 • 040 260 15 00 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.