Tijd voor een eigen polis voor uw kind?

Misschien vindt u het tijd dat uw kind een eigen polis krijgt. Bijvoorbeeld omdat uw kind uit huis gaat of een baan heeft en dus financieel zelfstandig is geworden. U kunt dit op ieder moment samen met uw kind regelen. De volgende opties zijn mogelijk.

Chat met onze medewerkers

Optie 1: ik houd mijn kind op de polis en ik betaal zijn/haar premie

Wilt u uw kind op uw polis laten staan en zijn/haar premie betalen? Dan hoeft u niets te doen. Uw kind is en blijft goed verzekerd. Wilt u dat uw kind toch een eigen polis krijgt en zelf premie gaat betalen? Dan kunt u dit op ieder gewenst moment makkelijk via Mijn DELA regelen.

Optie 2: ik regel een eigen polis voor mijn kind en hij/zij betaalt zelf de premie

Wilt u dat uw kind een eigen polis krijgt en zelf premie gaat betalen? Dit kunt u makkelijk via Mijn DELA regelen. Uw kind wordt dan van uw polis gehaald. Vervolgens kan uw kind een eigen uitvaartverzekering afsluiten en blijft dan op dezelfde manier verzekerd.

Optie 3: ik regel een eigen polis voor mijn kind, maar ik betaal zelf (nog) zijn/haar premie

Wilt u dat uw kind een eigen polis krijgt, maar wilt u zelf (nog) zijn/haar premie betalen? Neem dan contact op met onze Klantenservice via klantenservice@dela.org of bel 040 260 16 36. Wij helpen u graag.

 

Vragen en antwoorden om samen met uw kind een goede keuze te maken

Kan mijn kind niet beter sparen voor een uitvaart?
Uw kind kan sparen voor een uitvaart. Maar als hij/zij eerder dan verwacht overlijdt, heeft uw kind waarschijnlijk onvoldoende gespaard. Met een uitvaartverzekering ben je vanaf dag één verzekerd. Vrijwel altijd is het DELA UitvaartPlan voordeliger dan dat de premie op een spaarrekening wordt gezet.

Wat zijn de gevolgen als mijn kind zijn/haar verzekering wil stoppen?
Wilt uw kind geen eigen verzekering (meer) door financiële redenen? Bespreek dan de mogelijkheden ook eens met onze Klantenservice via 040 260 16 36. Het is vaak mogelijk om de verzekering te verlagen door het aanvullend geldbedrag aan te passen.
Kan mijn kind ook op een latere leeftijd een eigen polis afsluiten?
Uw kind mag gewoon op uw polis blijven staan als u dat graag wilt. U kunt dit ook op ieder gewenst moment makkelijk wijzigen via Mijn DELA.
Waar is mijn kind voor verzekerd?
Op uw polisblad staat waarvoor u en uw kind(eren) verzekerd zijn. Dit kunt u ook vinden in Mijn DELA bij het DELA UitvaartPlan. De meeste leden zijn verzekerd voor een Dienstenverzekering met een vrij te besteden aanvullend bedrag of voor een Geldverzekering.
Is het mogelijk om de verzekering van mijn kind aan te passen aan zijn of haar wensen?
De verzekering van uw kind kan aangepast worden aan zijn of haar wensen. Het is nog niet mogelijk om dit via Mijn DELA te regelen. Neem hiervoor contact op met onze Klantenservice via 040 260 16 36. Wij helpen u graag!