Het stappenplan

Om je te helpen met het delen van jouw mooie woorden hebben wij een handig stappenplan ontwikkeld met praktische tips.

Mooie woorden: Ze waren nog nooit zo belangrijk.

In een tijd waarin we elkaar niet aanraken, is het des te belangrijker elkaar te zeggen dat we aan elkaar denken. We deden een oproepje en vroegen: wie wil je een hart onder de riem steken?

We kunnen niet genoeg applaudisseren en kaarsjes branden voor alle mensen in de zorg, en dan bedoel ik ook voor alle schoonmakers. Ik zag een foto van verpleegkundigen op een IC-afdeling in hun beschermende pakken en mondkapjes. Op borsthoogte hadden ze een foto van zichzelf bevestigd waar ze lachend opstonden. Zo’n lief gebaar voor de mensen die ze moeten verzorgen!
Edith (30)

Voor onze tante Lenie van 94: we vinden het heel erg dat we niet naar je toe kunnen komen. En de zorgmedewerker van het verzorgingstehuis vindt het geen goed plan dat we naar je zwaaien voor je raam, omdat je daar zo verdrietig van wordt.  Zodra het weer kan, staan we op de stoep!
Wouter (20)

Mijn vader is zijn jongste zus aan corona verloren. Lieve pa, ik kan niet bij je zijn om je te troosten, maar ik denk aan jou. #Houvol #Hetkomtweergoed #Blijfleven
Anneliese (58)

Ik bedank alle medewerkers van McDonald’s. Omdat we gelukkig nog door de Macdrive kunnen. En jullie dan zo aan die lange stok het pinapparaat de auto induwen.
Iman (15)

Respect voor de teams in de zorg, samen komen we hierdoor!
Thea (49)

Op afstand, toch dichtbij
Hoe zorgen we ervoor dat mensen op afstand toch dichtbij kunnen zijn? Lees hoe je ondanks alle beperkingen verbinding maakt met een dierbare in het ziekenhuis, hoe je de uitvaart toch mooi vormgeeft of hoe je draad van het leven kunt oppakken naar het verlies van een dierbare.

Gek word ik van het flatje waarin ik woon. Ik moet thuis werken en heb geen balkon, soms hang ik een beetje uit het raam. Dat doen mijn buurvrouwen aan weerskanten ook. We hebben af en toe een praatje. Vanochtend zagen we in de tuin van een groot huis aan de overkant een mevrouw naar buiten komen. Ze zwaaide naar ons en wees op de drie tuinstoelen die ze had neergezet. Wij mochten daar vandaag in de zon zitten! Lieve mevrouw Groenendaal, u weet niet hoe groot het plezier is dat u ons heeft gedaan! Als we boodschappen moeten doen, laat het ons weten! 
Nikki (35)

We kwamen terug van de begrafenis van mijn vader. De buren wisten er natuurlijk van, een aantal had ik ook wel uit willen nodigen, maar dat kon nu niet vanwege de coronamaatregelen. We wisten niet wat we zagen toen we naar huis liepen, er stonden bloemen in grote en kleine vazen langs het tuinpad, en overal hing een kaartje aan met iets aardigs erop geschreven. Van de hele buurt! Mensen, jullie hebben me overvallen met zo veel warmte, ik ben er intens blij mee, ondanks het verdriet.
Gera (56)

Lieve meisjes! Ik snap dat het niet altijd leuk en gezellig is om alleen maar thuis te mogen zijn. Maar ik ben blij dat jullie elkaar hebben in deze tijd en ik vind dat jullie het schoolwerk en de extra momenten samen fantastisch oppakken. 
Meryem (43)

Lieve mam en pap, ik kan niet wachten tot ik jullie weer een knuffel kan geven.
Corine (54)

Tegen IC-arts Diederik Gommers van het Erasmus MC die ik steeds zie op de televisie wil ik zeggen: ik hoop dat er een dag komt dat ik weer een glimlach in uw ogen zie.
Theo (68)

Juf Debby, bedankt voor alle lessen die je tot nu toe hebt gegeven, jammer dat het online moest. Ik mis je.
Rana (10)

Mijn kleinzoon die bij de supermarkt werkt, wil ik bedanken omdat hij elke dag vraagt: ‘Beppe, heb je nog iets nodig?’. Trouwens iedereen daar in de supermarkt doet het geweldig!
Froukje (79)

Daar zat je dan kanjer, kaarsrecht in je bed. Dat was de laatste keer dat we je zagen. We beloven je één ding: er komt een feestje deze zomer, want jouw leven moet herdacht worden! 
Marina (57)

Natuurlijk wisten we wel dat oma zwak was. Haar longen, haar hart. We hadden haar nog zo graag even bij ons willen houden. Corona heeft anders beslist. Veel liefs en dank je wel oma. Voor alles.
Jacqueline (30)

Soms is het mooiste wat je iemand kunt geven, verpakt in een paar zinnen

Wil jij ook iemand een hart onder de riem steken, een schouderklopje geven of gewoon iets liefs zeggen? Met het Stappenplan 'mooie woorden delen' geven we je praktische tips om je gevoel om te zetten in mooie woorden.