• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
  • naar dela.nl

Muzikant Guido Dieteren leerde zijn vak van zijn ouders

Guido Dieteren is vijfde generatie orkestleider. Toen hij 3 jaar was, wist hij al dat hij muziek wilde maken. Zijn vader leerde hem noten lezen en zijn moeder deed er alles aan om zijn droom uit te laten komen. “Als klein jongetje had ik een grote droom. En jij deed alles voor me om die uit te laten komen. Mijn droom is waarheid geworden. Ik ben zo blij en trots dat ik dit nu met jou kan delen!”

Mijn vader, Harry Dieteren, is mijn grote voorbeeld. Hij was een echt ambachtsmens en wilde iedere muzieknoot perfect doorgronden. Dat is de standaard die ik meekreeg. Mijn ouders stonden altijd voor mijn broer en mij klaar. Met haar kleine zwarte Fiat bracht mama me naar de muziekschool. Weer of geen weer, ze stond er altijd. Eigenlijk was ik best lui en het liefste speelde ik de hele dag buiten. Maar ik had wel talent, dus kwam ik toch op het conservatorium terecht. Van mijn ouders hoefde ik niet per se de muziek in, maar mijn vader zei wel: ‘Als je ervoor kiest, zorg dan dat je de beste wordt’. Mijn droom is uitgekomen. En dat heb ik mede te danken aan mijn ouders.

Samen eten, met een kaarsje erbij

“Mijn vader leeft niet meer, maar ik ben heel blij dat ik mijn moeder kan bedanken. Ze heeft mij altijd honderd procent gesteund in mijn artistieke dromen en me heel veel zelfvertrouwen gegeven. Mede door me een stuk sportmentaliteit te laten ervaren. Ik heb jarenlang voetbal en badminton gespeeld. Ze sloeg geen wedstrijd over en reed mijn teamgenoten en mij overal naar toe. Ze heeft me bijgebracht dat je nooit moet opgeven en altijd voor ieder punt moet knokken.

 Ik geef mijn dochters dezelfde waarden mee als ik van mijn ouders kreeg 

Mijn moeder heeft altijd een onvoorwaardelijk vertrouwen in mijn talent gehad. Ze werkt nu zelfs al tien jaar voor mijn orkest. We zien elkaar soms zeven dagen in de week. Inmiddels heb ik zelf ook een gezin, met mijn vrouw Wendy en onze dochters van 1,5 en 3 jaar. Die geef ik dezelfde waarden mee als ik van mijn ouders meekreeg. Ik wil een goede vader voor ze zijn, ondanks dat ik veel weg ben. Als we samen zijn is het altijd warm en gezellig. Samen eten, met een kaarsje erbij bijvoorbeeld. Dat deden we vroeger ook altijd.

Over Guido Dieteren

Guido Dieteren (1974) werd onder meer bekend door optredens tijdens Symphonica in Rosso. Guido’s Orchestra slaat een brug tussen pop en klassieke muziek.

Tijdens een optreden van Guido bedankte Martine haar vader met een eigen lied.

Muzikant Guido Dieteren leerde zijn vak van zijn ouders