• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
  • naar dela.nl

Tanja's brief aan haar 'lieve moesje'

Tanja Immens uit Sint-Michielsgestel schrijft een brief aan Hanny Jansen, haar lieve moesje. Om haar te bedanken en haar grote bewondering uit te spreken over hoe zij is doorgegaan na het overlijden van Tanja’s vader. “De kracht die ze uitstraalde na het overlijden van mijn vader, heeft ervoor gezorgd dat ik óók door kon. Zij leerde mij nooit op te geven. En die les geef ik graag door aan mijn kinderen.”

Lieve Mam,

Bijna vijftien jaar geleden werd het ineens zwart. Papa stierf na een heftige periode van ziek zijn, en jij bleef achter als een vrouw van 42 jaar met twee kinderen. Eentje van 12, aan het begin van haar puberteit, en ik. De kracht die jij hebt gehad om door te gaan, daar kan ik alleen enorm respect voor opbrengen.

Nu, bijna vijftien jaar later, ben jij nog steeds die lieve krachtige supervrouw. Ik bewonder jou mam, wat je doet voor mij en mijn gezin. Voor mijn twee kleine dametjes. Oppassen elke maandag en dinsdag en ook logeren is nooit een probleem. Je helpt mij waar je maar kan, zeker nu ik zo aan het tobben ben met mijn nekklachten. Dankbaar ben ik dat jij mijn moeder bent.

 Bijzonder dat jij en ik allebei in hetzelfde jaar, zes weken na elkaar, zijn getrouwd 

Blij, ben ik dat jij opnieuw liefde hebt gevonden bij Peter, een grote knuffelbeer die ook zo lief is voor mijn kleine meisjes. Bijzonder dat jij en ik allebei in hetzelfde jaar, zes weken na elkaar, zijn getrouwd. Het was zo grappig om een vrijgezellenfeest te organiseren voor mijn eigen moeder.

Volgens mij heb je je roeping ook gevonden in je werk. Het zorgen voor anderen, jezelf wegcijferen zodat iemand anders het maar gemakkelijker heeft. Je cliënten uit de thuiszorg hebben het maar met je getroffen!

Met deze brief, mam, wil ik je zeggen: je bent voor mij de allerliefste, mijn voorbeeld in hoe ik wil zijn voor mijn kinderen. Blijf de vrouw die je bent en ben gelukkig.

Ik hou van je, meer dan ik ooit in woorden uit kan drukken!

Dikke kus,

Tanja

Moeder van Tanja

Tanja's brief aan haar 'lieve moesje'