• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
  • naar dela.nl

'Mijn ouders hebben me geleerd met plezier en passie te leven'

Marleen van Iersel (29) maakt onderdeel uit van Beachvolleybal Team Nederland en speelde tot voor kort samen met Manon Flier. Over een paar weken wordt ze voor het eerst moeder. Wat willen zij en haar vrouw hun zoontje meegeven? En hoe verwacht ze het moederschap te combineren met de topsport?

“Ik was erg jong toen ik met volleyballen begon en mocht al snel met de grotere clubs meetrainen. Dat dat kon, heb ik mede te danken aan mijn ouders die me overal naartoe brachten. ‘We doen dat met alle liefde,’ hebben ze altijd gezegd, ‘maar alleen als je het echt leuk vindt.’ Ik heb van ze meegekregen dat ik de dingen die ik doe, met plezier en overtuiging moet doen. Want wat heeft het anders voor zin, voor meerwaarde? Zelf hebben ze ook altijd zo geleefd. Het zijn levensgenieters die gelukkig worden van kleine, alledaagse dingen en van familietijd. Als ik lekker sta te volleyballen, zitten zij met twinkelende ogen te glunderen op de tribune.”

 

Kleine overwinningen

“Het bewaken van mijn plezier heb ik echt van mijn ouders, én van mijn vrouw Myrthe, geleerd. Ik denk regelmatig: Vind ik dit nog wel leuk? En zo niet, wat kan ik er dan aan veranderen? Privé, maar ook binnen de sport. Manon en ik proberen ons heel erg te focussen op het positieve, ongeacht de uitkomst. De wedstrijd die we net in Polen hebben verloren, was bijvoorbeeld eigenlijk een goede wedstrijd omdat een aantal dingen die we in de aanloop er naartoe hadden geoefend, lukten. We zijn altijd op zoek naar de kleine overwinningen, ook als het anders uitpakt dan we gehoopt hadden.”
 Het bewaken van mijn plezier heb ik echt van mijn ouders 

Word wie je bent

“Mijn vrouw is momenteel 35 weken zwanger van ons zoontje dus over een paar weken word ik voor het eerst moeder. Ik hoop zelf ook nog een keer zwanger te worden, maar omdat ik graag nog even wil doorgaan met beachvolleyballen, hebben we ervoor gekozen dat zij ons eerste kind draagt. Het idee is dat Myrthe en ons zoontje de komende jaren zoveel mogelijk meereizen als ik wedstrijden moet spelen. Langer dan twee weken wil ik ze echt niet missen. Myrthe werkt als zelfstandig gezinspedagoge en kan haar eigen uren indelen. Gelukkig maar, want op die manier maakt ze dit leven voor ons mogelijk. Myrthe en ik zijn heel actief en gaan er graag samen op uit, maar de laatste tijd zijn we vooral thuis aan het nestelen. We hebben heel veel zin om ons zoontje te ontmoeten en praten veel over wat we hem mee willen geven. In de babykamer hebben we een bordje opgehangen waarop staat: word wie je bent. Dat vonden we mooi, want zelf hebben we ook alle ruimte gekregen om een leven te leiden dat bij ons past, waar we blij van worden.”

Regeltip
Je moet aan veel dingen denken als je een kindje krijgt. Daarom hebben we een handige checklist opgesteld voor tijdens je zwangerschap en eentje voor na de geboorte van je kindje.

Wie goed doet … 

“Myrthe en ik proberen iedere dag iets goeds te doen voor een ander. Dat hoeven geen grootse dingen te zijn, het mag super klein zijn. Zo heeft Myrthe een keer een meisje geholpen haar trein te halen. Ze zag haar heel hard rennen richting station en riep spontaan: ‘Joe, spring maar achterop!’ Dat meisje was helemaal verbaasd, maar deed het wel. Myrthe heeft haar toen nét op tijd kunnen afzetten. Hoe mooi is dat? En laatst hebben we een hele stapel kleren gegeven aan de man die krantjes verkoopt bij de supermarkt. Hij heeft vier dochters en wij zouden die kleren toch hebben weggegooid. Het zijn vaak kleine gebaren die door de ander heel erg worden gewaardeerd. Dat willen we ons zoontje ook meegeven: een stukje karma. Als je goed bent voor de mensen en de wereld om je heen, krijg je dat ook terug. Daar geloven wij in.” 

Trotse hoofdsponsor

Coöperatie DELA is trotse hoofdsponsor van het Nederlandse beachvolleybal. We zoomen in op de sport, de spelers en de supporters om zo een beeld te geven wat de levensstijl inhoudt die bij het beachvolleybal komt kijken. In weer en wind zijn we erbij. Wil je meer lezen over de spelers? Dat kan hier. Wil je graag aanwezig zijn bij de DELA Beach Open in januari? Houdt de website in de gaten voor meer informatie over tickets en vrijkaarten.