• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
  • naar dela.nl

Hartverwarmende steunbetuigingen die de wereld veroverden

Een onverwachte gebeurtenis kan een leven van richting veranderen. Dat van jezelf, of van iemand uit je naaste omgeving. Wat doe jij als je dochter vertelt in het verkeerde lichaam te zijn geboren? Als je beste vriend samen de Camino wil wandelen, maar in een rolstoel zit? Deze steunbetuigingen laten zien dat het kan: er onvoorwaardelijk zijn voor een dierbare als zijn of haar wereld 180 graden draait.

Vader stelt zoon gerust: 'Ik weet al sinds je zesde dat je homo bent.'

Nate besprak telefonisch met zijn vriend Mike hoe hij aan zijn ouders moest vertellen dat hij homo is. Zijn vader ving dat toevallig op en schreef een hartverwarmend briefje:

‘Nate, ik hoorde je telefoongesprek met Mike, over dat je van plan bent om uit de kast te komen. Het enige waar jij je zorgen over hoeft te maken, is om morgen sinaasappelsap en brood mee te nemen als je uit school komt. Ik weet al sinds je zesde dat je homo bent, en ik hou van je sinds je geboorte. Papa. PS: mama en ik vinden jou en Mike een leuk stel.'

bron: www.dailymail.co.uk

Elizabeth gaat nu als Kai door het leven. Zijn ouders plaatsten opnieuw een geboortebericht in de krant

Elizabeth Anne Bogert werd in 1995 geboren: haar ouders plaatsten een geboortebericht in de krant. Maar toen Elisabeth wat ouder werd, voelde ze zich meer jongen dan meisje. Ze besloot verder door het leven te gaan als Kai. Om te laten zien dat zijn ouders hem onvoorwaardelijk steunen, plaatsten zij opnieuw een lief en grappig geboorteberichtje.

bron: www.couriermail.com | © Yolanda Bogert

200.000 verjaardagskaartjes voor Hallee

De autistische Hallee verheugde zich op haar achttiende verjaardag maar haar klasgenoten kwamen niet opdagen. Haar nicht Rebecca plaatste daarom een oproep op Facebook waarmee ze mensen vroeg om zoveel mogelijk kaartjes te sturen voor Hallee’s volgende verjaardag. Het bericht werd 237.856 keer gedeeld en Hallee ontving meer dan 200.000 lieve, creatieve en mooie kaarten van mensen van over de hele wereld.

bron: www.facebook.com/HalleesBirthday | initiator actie: Rebecca Lyn

Justin en Patrick lopen samen de pelgrimstocht Camino de Santiago, ondanks Justins auto-immuunziekte

Justin heeft een auto-immuunziekte waardoor hij al ruim twintig jaar gebonden is aan een rolstoel. In 2012 vroeg hij zijn beste vriend Patrick om samen met hem de pelgrimstocht Camino de Santiago te wandelen. ‘I’ll push you’ was Patrick’s ontroerende antwoord. In 2014 begonnen ze, samen met een filmcrew, aan de tocht die door de binnenlanden van Spanje voert. De trailer van de film over hun bijzondere, veertig jaar oude vriendschap werd meer dan 130.000 bekeken op Facebook.

bron: www.illpushyou.com | © Justin Skeesuck & Patrick Gray

Alissa kreeg 500 rozen van haar man tijdens haar laatste chemokuur

Om het einde van haar chemotherapie te vieren, verraste Brad zijn vrouw samen met vrienden en familieleden met 500 rozen. Ze zamelden geld in voor onderzoek door wat extra te betalen per roos. In een facebookpost schrijft hij: ‘Ik wilde haar gevecht tegen kanker aandacht geven door te doneren aan een stichting voor borstkankeronderzoek.’ Brad en zijn vrouw deelden de rozen uiteindelijk uit aan andere patiënten in het ziekenhuis.

bron: www.facebook.com | © Brad Bousquet

Welke steunbetuiging is het mooist?


Topic geopend op 21 sept 2016

Praat mee op het forum!

Jasper: "Een lief kaartje. Warme woorden. Dat gebeurt regelmatig. Welke steunbetuiging vind jij het krachtigst? En waarom? Of heb je zelf een beter, liever, mooier voorbeeld? Praat met elkaar op het forum en inspireer anderen. Praat mee op het forum."

2 reacties

 

Samen nieuwe paden verkennen

Het leven is als een reis: mooi, uitdagend en soms complex. Je leven kan totaal anders zijn na het verlies van een dierbare. Waar je uitkomt heb je niet altijd in de hand. Hoe ziet jouw reis eruit? Praat mee op het forum of lees hoe anderen doorleven na een verlies.