• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
  • naar dela.nl

Hartverwarmende en onverwachte hulpacties

Er zijn weleens van die dagen dat het tegenzit. Een onverwachte gebeurtenis, of stomme pech. Tot die ene voorbijganger je te hulp schiet. Spontaan bijspringen voor iemand in een moeilijke situatie geeft de ontvanger hoop. We verzamelden de meest hartverwarmende hulpacties uit onverwachte hoek.

Deze buschauffeur strikt de veters van een oudere vrouw

De Ierse buschauffeur William Harris zag dat de veters van een bejaarde reiziger loszaten toen ze uitstapte. Hij hielp de oudere vrouw niet alleen met uitstappen maar strikte ook meteen haar veters. Clara O’Brien bekeek de situatie en maakt er een (later veelgedeelde) foto van. ‘You made my day!’ zegt ze in haar facebookpost.

Bron: facebook.com | © Clara O’Brien / Bus Éireann

Onverwacht cadeautje tussen de pakken luiers

Tussen de pakken luiers in een winkel vond Graziella Messina (Bolton, Engeland) 10 pond met daarbij een briefje: ‘Beste vinder, dit is een cadeautje van het universum. Dat je leven gevuld mag zijn met gezondheid, welvaart en geluk. Liefde en vrede :) xx.’ Graziella was erg dankbaar voor de mooie woorden. ’Het gaat niet om het geld, het gaat om de positieve boodschap’, zei ze tegen the Bolton News.

Bron: the Bolton News

#ikwilhelpen geeft Belgen moed

Na de aanslagen in Brussel zat de stad op slot. Op sociale media werden de hashtags #ikwilhelpen en #opendoors in het leven geroepen. Hoe mensen elkaar hielpen werd als de meest warme gebeurtenis van de dag ervaren. Van mensen die speciaal naar Brussel reden om anderen thuis te brengen tot mensen die vier plekken over hadden in auto. Zo had iedereen de mogelijk om te helpen of geholpen te worden.

Bron: twitter.com | © @denniscovent

Elke zondag haren knippen van daklozen

Mark Bustos knipt iedere zondag het haar van daklozen. Hij benadert iedereen hetzelfde, met de zin: ‘Can I do something nice for you today?’. Mark knipt de mensen op straat om New York positieve energie te geven. En het werkt! Zijn kapsels en de reacties van de geknipte mensen gaan sinds 2014 viral.

Bron: Huffington Post | ©Mark Bustos | instagram: @markbustos

Uitgestelde koffie voor James

James kocht soms voor de mensen achter hem in de rij een kopje koffie. Gewoon, omdat het kan. Nadat hij overleed bij een auto-ongeluk, startten zijn vrienden en familie – als eerbetoon – de actie #oneforjames. Mensen werden aangemoedigd om voor een vreemde een kopje koffie te kopen. Het verhaal ging viral, mensen kochten in grote getalen koffie voor James. Wil je ook een kopje koffie voor anderen kopen? Ga dan naar een van deze plekken. Als mensen met weinig geld vragen of er nog uitgestelde koffie is, krijgen ze een kopje van jou. Meer info: www.uitgesteldekoffie.nl

Bron: buzzfeed.com | initiator actie: Jason Alexander | © Matt Walst