Leuke spreuken

Gaat het omgaan met geld je kind goed af? Of kan hij of zij wel wat hulp gebruiken? Download onze labels met leuke spreuken over omgaan met geld.

Video: Hoe denken kinderen over geld?

Hoe kinderen denken over geld? Rijk zijn is niet leuk als je eenzaam bent. Een straaljager is het duurste wat iemand ooit heeft gekocht. We vroegen Lieve, Sep, Hope, Pepijn, Yentl, Mariëlle en Merlijn hoe zij denken over geld.

Leren over geld doen ze allen van ouders, opa’s en oma’s. En papa en mama? Die gaan heel goed om met geld. Ze kopen boodschappen, kleren, cadeautjes en denken er goed over na voordat ze dat doen. Toch?

Lieve koopt van haar zakgeld veel kleine dingen, want bij elkaar is dat één groot cadeau. Mireille weet één ding zeker: als je later een goed salaris wil, moet je hard studeren.

Denk eens na over geld opzijzetten
Als ouder is het fijn als je je kind financieel op weg kunt helpen. Dit kan als je op tijd start met geld opzijzetten. Bekijk de verschillen beschreven in het stappenplan tussen een spaarverzekering, spaarrekening en spaardeposito en bepaal zelf welk product het beste bij je past.

Financieel op eigen benen

Hoe eerder we onze kinderen kennis laten maken met geld, hoe eerder ze op eigen benen kunnen staan. Om je te helpen je kinderen spelenderwijs de waarde van geld bij te brengen, stelden wij samen met de experts van het Nibud 13 tips op. Hiermee help je je kinderen op weg naar een financieel zelfstandige toekomst.

Gaat het omgaan met geld je kind goed af? Of kan het wel wat hulp gebruiken? Download onze labels met leuke spreuken om aan je kind je te geven.

Toekomstdromen van je kind werkelijkheid laten worden

Wil je geld opzijzetten voor je kind of kleinkind, dan zijn er veel verschillende mogelijkheden. Wij hebben de kenmerken van een spaarverzekering, een spaarrekening en een spaardeposito naast elkaar gezet. Bekijk de verschillen en ontdek in 5 stappen hoe jij geld opzij kunt zetten voor de toekomst. Het is uiteindelijk aan jou om te bepalen welk product het beste bij je past. Of wellicht is een combinatie wel de beste oplossing.


 

De spaarverzekering van DELA

Met de spaarverzekering van DELA, het DELA CoöperatiespaarPlan, zet je geld opzij tegen een vaste rente van 2%. Je zet geld opzij voor de lange termijn, minimaal 10 jaar, maximaal 30 jaar. De minimuminleg is € 10 per keer en je kunt periodiek inleggen tot maximaal €  2.400 per jaar. Eenmalig inleggen of bijstorten kan ook. Dit kan per jaar tot een totaalbedrag van € 12.000 op je polis(sen). DELA kan in de toekomst de mogelijkheid tot bijstorten stopzetten; lees hier meer over. Je kunt tussentijds geen geld opnemen. Wel kun je de spaarverzekering beëindigen mocht je dat willen. Dit kost € 150. Het DELA CoöperatiespaarPlan valt niet onder het depositogarantiestelsel, omdat DELA geen bank is.