Leuke spreuken

Gaat het omgaan met geld je kind goed af? Of kan hij of zij wel wat hulp gebruiken? Download onze labels met leuke spreuken over omgaan met geld.

Video: Hoe denken kinderen over geld?

Hoe kinderen denken over geld? Rijk zijn is niet leuk als je eenzaam bent. Een straaljager is het duurste wat iemand ooit heeft gekocht. We vroegen Lieve, Sep, Hope, Pepijn, Yentl, Mariëlle en Merlijn hoe zij denken over geld.

Leren over geld doen ze allen van ouders, opa’s en oma’s. En papa en mama? Die gaan heel goed om met geld. Ze kopen boodschappen, kleren, cadeautjes en denken er goed over na voordat ze dat doen. Toch?

Lieve koopt van haar zakgeld veel kleine dingen, want bij elkaar is dat één groot cadeau. Mireille weet één ding zeker: als je later een goed salaris wil, moet je hard studeren.

DELA CoöperatiespaarPlan met 2% vaste rente
Je geeft je kinderen graag een goede basis mee in het leven. Je wilt dat ze het goed hebben, alle kansen krijgen die ze verdienen. Of het nu gaat om een opleiding, rijbewijs of een eerste huis. Met de spaarverzekering van DELA, het DELA CoöperatiespaarPlan, zet je geld opzij tegen een vaste rente van 2%. Het DELA CoöperatiespaarPlan valt niet onder het depositogarantiestelsel, omdat DELA geen bank is.

13 tips om je kinderen financieel op eigen benen te laten staan

Hoe eerder we onze kinderen kennis laten maken met geld, hoe eerder ze op eigen benen kunnen staan. Om je te helpen je kinderen spelenderwijs de waarde van geld bij te brengen, stelden wij samen met de experts van het Nibud 13 tips op. Hiermee help je je kinderen op weg naar een financieel zelfstandige toekomst.

Gaat het omgaan met geld je kind goed af? Of kan het wel wat hulp gebruiken? Download onze labels met leuke spreuken om aan je kind je te geven.