In gesprek met je kind

Leer je kind wat geld opzijzetten en rood staan betekent. Kortom: wat de waarde van geld is. In het praatstuk helpen we je om het gesprek aan te gaan met je kind.

Prangende vraag: Hoe zorg ik dat mijn kind financieel zelfstandig wordt?

‘Hoe zorg ik dat mijn kind financieel zelfstandig wordt?’ vroegen we in deze editie van de Prangende vraag aan Henriëtte Raap, werkzaam bij Wijzer in geldzaken.

‘Kinderen doen niet wat je zegt, kinderen doen wat je doet,’ legt Henriëtte uit in de video. Daarom is het belangrijk om een goed voorbeeld te geven. De financiële opvoeding begint bij 6 jaar. Haar advies is om je kind vanaf dat moment al bewust te maken van de waarde van geld. Handige tips geeft ze je in de video.

Je geeft je kinderen graag een goede basis mee in het leven. Je wilt dat ze het goed hebben, alle kansen krijgen die ze verdienen. Of het nu gaat om een opleiding, rijbewijs of een eerste huis. Met de spaarverzekering van DELA zet je geld opzij tegen een vaste rente van 2% waarmee je de toekomstplannen van je kinderen uit kan laten komen. Want wat je nu meegeeft, is wat je straks achterlaat. Het DELA CoöperatiespaarPlan valt niet onder het depositogarantiestelsel.

Tip: download het praatstuk

Leer je kind wat geld opzijzetten en rood staan betekent. Kortom: wat de waarde van geld is. Door hier bewust mee bezig te zijn én het onderwerp ‘geld’ bespreekbaar te maken leert je kind het meeste. Met het praatstuk helpen we je om het gesprek aan te gaan met je kinderen.