Producten vergelijken

Bekijk de verschillen tussen een spaarverzekering, spaarrekening en spaardeposito en bepaal zelf in 5 stappen welk product het beste bij jou past.

Help, mijn kind wil in het buitenland studeren

Je dochter die je met grote, hoopvolle ogen aankijkt: 'Pap, mag ik alsjeblieft een semester naar het buitenland?' Ben jij financieel in staat om dit soort (vaak) onverwachte vragen van je kind(eren) op te vangen?

DELA CoöperatiespaarPlan met 2% vaste rente
Je geeft je kinderen graag een goede basis mee in het leven. Je wilt dat ze het goed hebben, alle kansen krijgen die ze verdienen. Of het nu gaat om een opleiding, rijbewijs of een eerste huis. Met de spaarverzekering van DELA, het DELA CoöperatiespaarPlan, zet je geld opzij tegen een vaste rente van 2%. Het DELA CoöperatiespaarPlan valt niet onder het depositogarantiestelsel, omdat DELA geen bank is.

Slim geld opzijzetten

Geld opzijzetten kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld op een gewone spaarrekening bij de bank, in een deposito of met een spaarverzekering. Naast het rentepercentage zijn er ook andere belangrijke verschillen. Stel jezelf de volgende vragen bij het kiezen van een spaarproduct:

  • Met welk doel wil je geld opzijzetten?
  • Wanneer wil je dat doel bereiken?
  • Wil je tussentijds geld kunnen opnemen?
  • Wil je een vast bedrag per maand opzijzetten? Of liever wanneer het je uitkomt

Bekijk de vergelijker!

Er zijn veel verschillende aanbieders van producten om geld opzij te zetten. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, hebben wij een aantal opties voor je op een rij gezet. Het loont de moeite om verschillende producten met elkaar te vergelijken.

Hoe groot is jouw financiële buffer?

Volgens het Nibud heeft maar liefst 40 procent van alle Nederlandse huishoudens een te kleine financiële buffer. Gezinnen met twee kinderen, een koopwoning en een auto, hebben een buffer van minimaal € 5.000 nodig om kleine financiële tegenvallers (onderhoud van de auto, een kapotte wasmachine) te kunnen bekostigen. Vakanties, semesters aan Yale en andere grootse dromen zijn daar niet bij inbegrepen en moeten daar nog eens bij worden opgeteld. Begin je niet tijdig met het opzijzetten van geld, dan loop je het risico tegen je dochter te moeten zeggen: 'Sorry schat, daar is geen geld voor.'

Vergelijk een spaarverzekering, spaarrekening en spaardeposito

Wat zijn de verschillen tussen een spaarverzekering, een spaarrekening en een spaardeposito? Wij zochten het voor je uit. Bekijk de verschillen en ontdek in 5 stappen hoe jij geld opzij kunt zetten voor de toekomst. Het is uiteindelijk aan jou om te bepalen welk product het beste bij je past. Of wellicht is een combinatie wel de beste oplossing voor jou.