Help je kinderen de draad van het leven weer op te pakken

Na verlies van een dierbare heb je als ouder een dubbele taak: je moet zelf de draad van het leven oppakken én je moet je kinderen ondersteunen hetzelfde te doen. Dat laatste gaat vaak gepaard met veel twijfels en onzekerheden. Waar hebben je kinderen wel en geen behoefte aan? Hoe weet je hoe het met ze gaat?

Daan Westerink, rouwdeskundige: ‘Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de ouders geen idee heeft hoe het na een overlijden van een dierbare écht met hun kind gaat.’ In deze download geven we je handvatten om het gesprek over rouw met je kinderen aan te gaan en ze zo te helpen door te leven. Daarbij hebben we een onderscheid gemaakt tussen kleine kinderen en pubers.

Ken je ons online wensenboekje al? Je kunt eenvoudig aangeven hoe jouw afscheid eruit moet komen te zien. Je nabestaanden zien dan in een oogopslag welke zaken er moeten worden geregeld. Wil je weten hoe je je uitvaartwensen kunt verzekeren? Bekijk dan de mogelijkheden van de uitvaartverzekering van DELA.

Download het praatstuk

Wat kun je betekenen voor je kinderen? Hoe weet je zeker of ze hun verdriet een goed plekje aan het geven zijn? Vraag het ze! Met het praatstuk helpen we je om hierover in gesprek te gaan met je kinderen.