Verhalenbundel

DELA was hoofdsponsor van het Nederlandse beachvolleybal en gaf daarmee de helden die pieken én dalen overwinnen een podium. Lees hun verhalen en laat je door de sport en sporters inspireren om het volle leven te leven.

'Ik was te ver van mezelf komen afstaan'

Na een teleurstellende prestatie op de Olympische Spelen van Rio in 2016 maakte Madelein Meppelink (27) een lange reis door Midden- en Zuid-Amerika. Wat leerde ze van die trip en hoe is dat van invloed op haar beachvolleybal-carrière?

“De Olympische Spelen waren een tegenvaller voor mij en mijn toenmalige partner Marleen van Iersel. We hadden er lang naartoe gewerkt maar vlogen er al in de achtste finales uit. Om even helemaal te resetten, ben ik toen 2,5 maand gaan reizen door Brazilië, Peru en Cuba. Het meest bijzondere moment was het lopen van de Inca Trail, een route van zo’n 45 kilometer. Vier dagen lang ben ik op 3000 meter hoogte door de toppen van de bergen gewandeld. Als ik ’s ochtends mijn tentje opendeed, keek ik uit over groene dalen en de wolken, want we zaten al boven de wolkengrens. Er was daar niks moderns: geen bereik met mijn telefoon of internet. Het klinkt super cliché maar ik ben daar echt tot mezelf gekomen.”

 

Wie ben ik?

“Op de derde dag heb ik anderhalf uur lang alleen maar van het uitzicht genoten. In Nederland is er altijd een training waar ik bij moet zijn of zijn er WhatsApp berichten die beantwoord moeten worden, daar zat ik alleen maar en kéék ik. Het was een heel bijzonder moment waarop ik een aantal dingen heel helder zag. Ik ben bijvoorbeeld een persoon die graag problemen oplost voor andere mensen. Veel van mijn energie gaat naar het leven beter maken voor anderen. Ik ben daardoor de afgelopen jaren wat te ver van mezelf komen afstaan en realiseerde me daar op die berg in Peru dat ik weer terug wil naar wat ík wil, naar wie ík ben. Dat beachvolleybal daarbij hoort, daar heb ik nooit aan getwijfeld, maar ik ben bijvoorbeeld wel gaan nadenken over hoe ik de beste beachvolleybalster kan worden op een manier die bij mij past.”
Leestip

Herken jij je in het verhaal van Madelein? Life coach Sharona geeft 8 praktische tips om meer in het nu te leven.

Rust gevonden

“Binnen mijn privéleven is er de laatste tijd veel veranderd. Twee jaar geleden was ik verloofd, had ik net een huis gekocht en dacht ik na over kinderen, nu woon ik samen met mijn nieuwe Braziliaanse vriend. Toen ik hem ontmoette in Rio, dachten we allebei: dat gaat nooit werken, de afstand is te groot. Maar op mijn tachtigste bij All You Need is Love op zoek moeten naar m’n grote liefde wilde ik ook niet. Ik ben blij dat we er gewoon voor zijn gegaan want het gaat heel goed. Mijn vriend komt uit een andere cultuur en is relaxter dan ik. Als je in Nederland vijf minuten te laat bent, vinden mensen dat vaak al irritant. Spreek je in Brazilië om zes uur af en kom je om vijf voor zeven aan, is dat helemaal prima: je was er toch binnen het uur? Natuurlijk matcht die mentaliteit niet met mijn strakke sportschema’s, maar ik ben door alles wat er gebeurd is, wel rustiger geworden. Dat komt door mijn reis, door mijn vriend én door het besef dat de wereld er binnen een jaar heel anders uit kan zien. De behoefte om alles, net als vroeger, heel resoluut en ver vooruit te plannen, heb ik daardoor veel minder. Ik leef nu meer in het moment en denk regelmatig: ach, dat zien we morgen wel weer.”
 De behoefte om alles, resoluut en ver vooruit te plannen, heb ik nu minder 

Verhalenbundel

DELA was van 2017 tot en met 2020 hoofdsponsor van het Nederlands Beachvolleybal. DELA gaf de helden die pieken én dalen overwinnen een podium. Omdat wij als geen ander weten dat het leven niet altijd feest is, lieten we ons door de sport en de sporters inspireren om het volle leven te leven. Ben je benieuwd naar hun verhalen?